Πώς θα καταφέρεις να κάνεις 10.000 βήματα καθημερινά!

Έχεις ακούσει ότι πρέπει να κάνουμε καθημερινά 10.000 βήματα για να διατηρήσουμε το βάρος και την υγεία μας σε καλά επίπεδα.

Ε, δεν είναι μύθος, ισχύει. Το περπάτημα κάνει καλό στην καρδιά, στην υψηλή πίεση του αίματος, ακόμη και στην κατάθλιψη.

Μόνο που η αλήθεια είναι ότι τα 10.000 βήματα δεν γίνονται και εύκολα.

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, ο μέσος Αμερικανός κάνει 3.000 έως 4.000 βήματα την ημέρα ή περίπου 3 χιλιόμετρα.

Πριν βάλεις στόχο τα 10.000 βήματα κάνε το εξής:

Δες μέσα από μια εφαρμογή στο κινητό σου ή κάποιο smart

watch πόσα βήματα κάνεις τώρα.

Στη συνέχεια, μπορείς να πετύχεις το στόχο των 10.000 βημάτων, στοχεύοντας 1.000 επιπλέον βήματα κάθε δυο τρεις μέρες.

Πώς θα αυξήσεις τα βήματά σου:

Πήγαινε μια μεγαλύτερη βόλτα το σκύλο σου: Ο σκύλος πρέπει να βγαίνει βόλτα καθημερινά, το ξέρεις αυτό και το κάνεις ήδη. Ξεκίνα κάνοντάς τη λίγο μεγαλύτερη. Εάν δεν έχεις σκύλο, πήγαινε για περπάτημα με κάποιο φίλο που έχει.

Βάλε ακουστικά: Φτιάξε μια λίστα με τα αγαπημένα σου τραγούδια, βρες τον αγαπημένο σου σταθμό, κατέβασε ένα podcast ή ένα audio book και ξεκίνα.

Βγες με παρέα: Το περπάτημα μπορεί να είναι μια εξαιρετική κοινωνική δραστηριότητα, μια ευκαιρία για να περάσεις ποιοτικό χρόνο με κάποιον, να τα πείτε, να διασκεδάσετε.

Περπάτησε όσο περιμένεις: Όσο περιμένεις το τρένο, το λεωφορείο, την πτήση σου, να περάσει λίγο η ώρα μέχρι το επόμενο ραντεβού περπάτησε.

Κάνε ένα business call περπατώντας: Αν δεν χρειάζεται να βρίσκεσαι μπροστά σε υπολογιστή, μίλα με συνεργάτες για τη δουλειά ενώ γεμίζεις βήματα τον βηματομετρητή σου.

Κάνε Lunch break περπατώντας: Το να βγεις λίγο από το γραφείο και να περπατήσεις θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις με ενέργεια την υπόλοιπη μέρα. Μπορείς μάλιστα να συνδυάσεις μια συζήτηση για δουλειά με κάποιο συνάδελφο με λίγο περπάτημα.

Στα παραπάνω πρόσθεσε και τα κλασσικά: Nα παρκάρεις λίγο πιο μακριά ή να κατέβεις μια στάση πριν και να περπατήσεις μέχρι τον προορισμό σου, να πας με τα πόδια για τα ψώνια της ημέρας και το να πάρεις τις σκάλες αντί για το ασανσέρ.

Πριν καν το καταλάβεις, θα έχεις πετύχει το στόχο σου.

*Το  άρθρο υπογράφει η Μυρτώ Μήτσιου. 

Φωτογραφίες: Unsplash 

Μια ματιά ακόμα:

Τα 3 μπαχαρικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα