Πώς τα φούτερ έγιναν η Νο1 τάση του φετινού Χειμώνα – Θα τα φορέσεις…δίχως αύριο

Τα φούτερ είναι φέτος τα αγαπημένα μας top και δεν τα αλλάζουμε με τίποτα. Έχουν καταφέρει να μας κερδίσουν και η αλήθεια είναι πως θέλουμε να τα φοράμε από το πρωί ως το βράδυ χωρίς σταματημό.

Πότε εμφανίστηκαν όμως τα πρώτα φούτερ στην ιστορία;

H πρώτη τους εμφάνιση εντοπίζεται στη Μεσαιωνική Ευρώπη όπου οι μοναχοί τότε φόραγαν ρόμπες με κουκούλα που θύμιζαν τα σημερινά φούτερ με κουκούλα.

Φούτερ Mango από OuiOuiParis
Αγορά εδώ!

Φούτερ

American Eagle από Notos
Αγορά εδώ!

Ποια ήταν η πρώτη εταιρία που έβγαλε φούτερ; Το πρώτο φούτερ με κουκούλα το λάνσαρε η Champion στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1930. Αρχικά δημιουργήθηκε για εργαζόμενους που περνούσαν πολλές ώρες σε χαμηλές θερμοκρασίες και αργότερα υιοθετήθηκε και από άλλους εργαζόμενους.

Φούτερ Grizy από OuiOuiParis
Αγορά εδώ!

Φούτερ American Eagle από Notos
Αγορά εδώ!

Πότε αρχίζουν να γίνονται μόδα τα φούτερ; Το 1970 και άλλες εταιρείες δημιουργούν φούτερ και έτσι οι συγκεκριμένες μπλούζες αρχίζουν να γίνονται trend. Στη Νέα Υόρκη φοριούνται συνήθως από άτομα που έχουν μπλεξίματα με το νόμο, και μάλιστα την εποχή εκείνη ο κόσμος αποφεύγει να φοράει τα συγκεκριμένα φούτερ με κουκούλα για να μην τους θεωρήσουν ύποπτους και ότι ανήκουν σε συμμορίες.

Φούτερ από Luigi
Αγορά εδώ!

Φούτερ από IVET
Αγορά εδώ!

Φούτερ Halloween από Sense Shop
Αγορά εδώ!

Ποια ταινία έκανε τα φούτερ πιο γνωστά στο ευρή κοινό; Η ταινία Rocky κάνει την κουκούλα στα φούτερ πιο δημοφιλή, και πολλοί νέοι αρχίζουν να υιοθετούν το συγκεκριμένο στυλ.

Φούτερ LMAO από OuiOuiParis
Αγορά εδώ!

Φούτερ με κουκούλα από Toi & Moi
Αγορά εδώ!

Ποια είναι η χρυσή δεκαετία των φούτερ; Μέχρι τη δεκαετία του 90 η συγκεκριμένη μόδα καθιερώνεται και προτιμάται περισσότερο από νεαρότερες ηλικίες, από skateboarders ή και surfers. Εκείνη τη δεκαετία γίνονται μόδα και τα φούτερ με κουκούλα από τα διάφορα πανεπιστήμια.

Φούτερ Only από Forebelle
Αγορά εδώ!

Φούτερ από Sugarfree
Αγορά εδώ!

Φούτερ από Sugarfree
Αγορά εδώ!

Οι σχεδιαστές Tommy Hilfiger, Giorgio Armani και Ralph Lauren είναι από τους πρώτους που λανσάρουν τη συγκεκριμένη μόδα. Στη Νέα Ζηλανδία από τον Μάιο του 2008 υπάρχει η αποκαλούμενη Hoodie Day (Ημέρα του φούτερ), όπου όλοι καλό είναι να φοράνε φούτερ για να στηρίξουν τη νεολαία και τις απόψεις της.

Φούτερ Lyon από OuiOuiParis
Αγορά εδώ!

Φούτερ Minty από OuiOuiParis
Αγορά εδώ!

Κάποιοι επικοινωνιολόγοι τονίζουν πως τα φούτερ με κουκούλα φοριούνται για να δημιουργήσουν την αίσθηση μυστηρίου και ανωνυμίας. Σε πολλές χώρες έξω από καταστήματα αναγράφεται πινακίδα που απαγορεύει να μπεις στο κατάστημα αν φοράς φούτερ με κουκούλα.

Φούτερ Aerie από Notos
Αγορά εδώ!

Φούτερ Guess από Modivo
Αγορά εδώ!

Διαβάστε περισσότερα:

Fashion HACK: Πώς να μετατρέψεις το σακάκι σου σε crop blazer με μια κίνηση (VIDEO)

Balenciaga: Πώς κατάφερε να προσελκύσει όλους τους προβολείς πάνω του με το νέο του show

Η Φαίη υιοθετεί μια από τις top τάσεις της σεζόν- Shopping Guide για να αντιγράψεις το στιλ της

Keywords
Τυχαία Θέματα