Πέθανε ο Ολυμπικονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης στα 43 του – Συγκλονίζει η ανάρτηση για τον θάνατό του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 43 ετών, σκορπίζοντας μεγάλη θλίψη στον αθλητικό κι όχι μόνο κόσμο. Ο Ολυμπιονίκης του Taw Kwon Do τα τελευταία δύο χρόνια έδινε μια σκληρή μάχη με τον καρκίνο, από την οποία δεν κατάφερε να στεφθεί νικητής.

Η πολύ δυσάρεστη είδηση γνωστοποιήθηκε μέσα από τον λογαριασμό του στα social media. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είχε ζητήσει από συγγενικό του πρόσωπο να κάνει

αυτή την ανάρτηση, όταν ο ίδιος θα έχει ξεκινήσει το ταξίδι για τη γειτονιά των αγγέλων.

Ο Ολυμπιονίκης μιλά για όσα έζησα τα τελευταία δύο χρόνια, αναφέρεται στους γιατρούς και τα παιδιά του, με τα λόγια του να ραγίζουν καρδιές…

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexandros Nikolaidis (@alex_nikolaidis)

«Δύο χρόνια βασανίστηκα κι εγώ με τον καρκίνο. Με έναν τόσο σπάνιο τύπο καρκίνου, το καρκίνωμα nut, που αυτή τη στιγμή εννέα στους δέκα γιατρούς που το διαβάζουν, το ακούν για πρώτη φορά και θα σπεύσουν να το ψάξουν. Ευτυχώς ο δικός μου γιατρός, ο υπέροχος Γιάννης Μπουκοβίνας που με πήρε από το χέρι στο πιο δύσκολο ταξίδι της ζωής μου, τον γνώριζε αυτό τον σπάνιο τύπο και έκανε τα πάντα για να με σώσει ή να μου χαρίσει λίγη παραπάνω ζωή. Κίνησε γη και ουρανό, να φέρει φάρμακα κυριολεκτικά από την άλλη άκρη της γης για να τα δοκιμάσω», γράφει, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης και συγκλονίζει.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν Έλληνας αθλητής του Tae Kwon Don. Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Προπονητής του ήταν ο Κώστας Τζιδημόπουλος. Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ. Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019[2] και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη και προηγήθηκε χρονικά κατά 3 μήνες των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.

Διαβάστε ακόμα:

Φως στο Τούνελ: Η Αγγελική Νικολούλη κάνει πρεμιέρα απόψε με μια υπόθεση θρίλερ

Η Μιμή Ντενίση εξομολογείται: «Αν δεν ήταν η απόσταση, ίσως να μην είχαμε χωρίσει»

 «Η Ζωή Λάσκαρη ήρθε μια μέρα και με πήρε με το αμάξι για να πάμε βόλτα και κόντεψε να με σκοτώσει»

Keywords
Τυχαία Θέματα