Πόδι της χήνας: Tips για να καταπολεμήσεις τις ρυτίδες στα μάτια!

Το “πόδι της χήνας” όπως το γνωρίζουμε όλες μας είναι ένας “μπελάς” που εμφανίζεται γύρω από τα μάτια και εμείς ψάχνουμε όλους τους πιθανούς τρόπους για να το καταπολεμήσουμε! Οι ρυτίδες στην περιοχή των ματιών μειώνονται για αυτό σας δίνω όλα τα χρήσιμα tips για να τις λειάνετε!

Tips πρόληψης και λείανσης στο πόδι της χήνας:

#Ενυδάτωση:

Η γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη και η καλή ενυδάτωση είναι απαραίτητη. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα ειδικά σχεδιασμένη για την περιοχή των

ματιών που περιέχει συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ ή πεπτίδια. Εφαρμόστε την απαλά χρησιμοποιώντας το δάχτυλό σας, καθώς ασκεί τη μικρότερη δυνατή πίεση.

#Φοράτε γυαλιά ηλίου:

Η προστασία των ματιών σας από τον ήλιο είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Φοράτε γυαλιά ηλίου που προσφέρουν προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία για να προστατεύσετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου που μαζί με άλλα συμβάλει στο σχηματισμό  ρυτίδων!

#Αποφύγετε το τρίψιμο:

Να κάνετε απαλές κινήσεις στο δέρμα γύρω από τα μάτια σας.  Όταν βάζετε προϊόντα περιποίησης ή κάνετε μακιγιάζ εφαρμόστε τα ταμποναριστά στην περιοχή. Ιδανικά για μασαζάκι στην περιοχή είναι τα gua sha tools που καταπραΰνουν τα πρηξίματα και μειώνουν τις λεπτές ρυτίδες.

#Χρησιμοποιήστε κρέμες ματιών με ρετινόλη:

Η ρετινόλη είναι ένα παράγωγο της βιταμίνης Α και είναι γνωστή για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες. Αναζητήστε κρέμες ματιών που περιέχουν μια ήπια συγκέντρωση ρετινόλης και εφαρμόστε τις πριν τον ύπνο.

#Εφαρμόστε μάσκες ματιών ή κομπρέσες ψύξης:

Η τακτική χρήση σε μάσκες ματιών, eye patches ή κομπρέσες ψύξης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πρηξίματος, να καταπραΰνει το δέρμα και να ελαχιστοποιήσει προσωρινά την εμφάνιση των ρυτίδων. Μπορείτε να δοκιμάσετε να ψύξετε βρεγμένα φακελάκια τσαγιού ή να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες μάσκες ματιών με gel για αναζωογονητικό αποτέλεσμα.

#Επαρκής ύπνο:

Η έλλειψη ύπνου συμβάλει στην εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε επαρκώς κάθε βράδυ για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να αναζωογονηθεί και να επανορθωθεί. Δεν είναι τυχαίο που μετά από ξενύχτι βλέπουμε σακούλες και μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια!

#Διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής:

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να επηρεάσει θετικά τη συνολική εμφάνιση του δέρματός σας. Μείνετε ενυδατωμένοι, τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά και ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα φυσικά, καθώς αυτές οι “κακές συνήθειες” επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.

#Προστατέψτε το δέρμα σας:

Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας κάθε μέρα, ακόμα και όταν έχει συννεφιά ή τους χειμερινούς μήνες.

Συνδυαστικά όλα αυτά βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων γύρω από τα μάτια!

Η πρόληψη είναι το πάν αλλά ποτέ μην ξεχνάτε πως οι ρυτίδες αποτελούν φυσικό μέρος της διαδικασίας γήρανσης και ακόμα και το πόδι της χήνας μπορεί να δημιουργηθεί από τις έντονες εκφράσεις και μορφασμούς του προσώπου!

Γι’αυτό μην τρελαίνεστε stay beautiful inside and out!

Πηγή φωτογραφιών:  Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Jumbo box braids: Oι πιο στυλάτες πλεξίδες στα μαλλιά! 

Keywords
Τυχαία Θέματα