Πέτρος Συρίγος: Λαχταριστά μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες και σάλτσα με κατσικίσιο τυρί!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό Λαχταριστά μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτες και σάλτσα με κατσικίσιο τυρί! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

Για τα μπιφτέκια 

600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς (ελιά ή λάπα)

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 αυγό

4 φέτες ψωμί του τοστ

1 ντομάτα

2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. νερό (παγωμένο)

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τις πατάτες:

2kg πατάτες

100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200gr. κατσικίσιο τυρί (σαν φέτα)

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

καλαμποκέλαιο

ψιλοκομμένος

μαϊντανός

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια

Ξεφλουδίζουμε τη ντομάτα, αφαιρούμε τα σπόρια και την τρίβουμε στον τρίφτη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, το αυγό, το νερό, το λάδι και τη ντομάτα. Χτυπάμε στο μούλτι τις φέτες ψωμί του τοστ που τις έχουμε αφήσει στον πάγκο μας να ξεραθούν και προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε τον μαϊντανό, το κρεμμύδι (αφού το έχουμε στραγγίξει με τα χέρια μας για να φύγουν τα υγρά) και ανακατεύουμε τα υλικά καλά. Δεν προσθέτουμε αλάτι μέσα στον κιμά παρά μόνο από πάνω καθώς ψήνουμε κι αυτό γιατί δε θέλουμε να βγάλει τα υγρά του.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες. Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στη σχάρα, σε χαμηλή φωτιά, για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Για την κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί και, όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, τριμμένο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.

Αν έχει κομμάτια, μπορούμε να τη χτυπήσουμε στο μπλέντερ για να πετύχουμε μια κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε με ζεστές τηγανιτές πατάτες και από πάνω την σάλτσα με κατσικίσιο τυρί.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα