Πέτρος Συρίγος: Η απόλυτη τούρτα σοκολάτας!

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στο Πρω1νό την απόλυτη τούρτα σοκολάτας! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

450 γρ αλεύρι γ.ο.χ

700 γρ ζάχαρη άχνη

170 γρ κακάο

3 κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ

3 κτ.γ μπέικιν σόδα

4 μεγάλα αυγά

500 ml γάλα

250 ml ηλιέλαιο

3 βανίλιες σκόνη

500 ml ζεστό νερό

Για το γλάσο σοκολάτας

400 γρ μαύρη σοκολάτα

400 ml κρέμα γάλακτος 35%

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα Βάζουμε βούτυρο και αλεύρι (σεμιζάρισμα) σε 2 τσέρκια των 20εκ ή δυο ταψιά.

Χρησιμοποιούμε μίξερ ή αλλιώς βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά του κέικ εκτός το νερό.

Χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός ή σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το ζεστό νερό στο μείγμα,λίγο λίγο κάθε φορά μέχρι να ρευστοποιηθεί. (Το μείγμα μας τώρα θα είναι αρκετά υγρό).

Χωρίζουμε το μείγμα κέικ που δυο τσέρκια και ψήνουμε στον φούρνο για 25-35 λεπτά. Για να δούμε αν έχει γίνει βάζουμε ένα μαχαιράκι στο κέντρο του κέικ και αν βγει καθαρό τότε είμαστε εντάξει.

Προσοχή δεν ανοίγουμε τον φούρνο όλη τη διάρκεια του ψησίματος. Αφαιρούμε τα κέικ από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση ώστε  να πάρουμε 4 κομμάτια

Για το γλάσο

Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά. Το αφαιρούμε από τη φωτιά και το χτυπάμε με το σύρμα να γίνει λείο και αφράτο.

Προσοχή: Το μείγμα μας πρέπει να το αφήσουμε να κρυώσει για μία ώρα και κατόπιν να το απλώσουμε, όχι ζεστό. Πρέπει να είναι παχύ και όχι ρευστό όταν απλωθεί.

Για την συναρμολόγηση

Αφαιρούμε τα κέικ από το τσέρκι  και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα, το ένα πάνω από το άλλο, απλώνοντας κάθε φορά λίγο από το γλάσο μας. Το συντηρήσουμε εκτός ψυγείου.

Για το γαρνίρισμα-ντεκόρ

Μπορούμε να πασπαλίσουμε καρύδα τριμμένη, αφυδατωμένες μπανάνες, καρύδια ή φράουλες.

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί:

Keywords
Τυχαία Θέματα