Οξέα φρούτων: Η Θεανώ Μπέλλα αποκαλύπτει τα πάντα για τη θεραπεία που πρέπει να κάνετε πριν τις γιορτές

Οι γιορτές πλησιάζουν κι εσείς πρέπει να προετοιμαστείτε. Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι η φροντίδα της επιδερμίδας. Η celebrity facialist Θεανώ Μπέλλα αποκαλύπτει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα οξέα φρούτων αφού είναι τα μοναδικά που θα σας χαρίσουν τη super λάμψη που επιθυμείτε.

Τα οξέα φρούτων ή αλλιώς AHAs είναι απόλυτα αποτελεσματικά όταν εφαρμόζονται στην καμπίνα αφού είναι ο μοναδικός τρόπος να  χρησιμοποιηθούν σε αυξανόμενες πυκνότητες και με σωστό pH.

Τι

ακριβώς είναι: Τα AHAs είναι μία ομάδα μικρομοριακών φυσικών ουσιών που υπάρχουν σε σχετική αφθονία στα φυτά. Ιδιαιτέρως πλούσιο σε AHAs είναι το μάνγκο (mango), που περιέχει περίπου 6% γλυκολικό οξύ στην εδώδιμη σάρκα του. Πλούσια είναι επίσης τα σταφύλια, τα λεμόνια (χυμός) και  το ζαχαροκάλαμο.

Το κυριότερα AHAs είναι το γλυκολικό, το γαλακτικό, το κιτρικό και το σταφυλικό οξύ. Το πιο αποτελεσματικό είναι το γλυκολικό, αφού έχει το μικρότερο μόριο και έτσι διεισδύει ταχύτερα στις στιβάδες τής επιδερμίδας.

Τα AHAs στην αισθητική είναι συνήθως μίγματα, με κυρίαρχο, τις περισσότερες φορές, το γλυκολικό οξύ. Εφαρμόζονται πάντοτε μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου. Η εφαρμογή γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα, με αυξανόμενες δόσεις, αρχίζοντας συνήθως από 10% και καταλήγοντας στο 40% (εφόσον το δέρμα το αντέχει). Η θεραπεία διαρκεί 2-3 μήνες.

Τα AHAs κάνουν στην επιδερμίδα, το λεγόμενο χημικό peeling, μία έντονη αφαίρεση νεκρών στιβάδων (απολέπιση) από την εξωτερική επιδερμίδα. Σύμφωνα με την ειδικό, καμία άλλη ουσία η μέθοδος δεν μπορεί να πετύχει τέτοιας έκτασης και  ποιότητας αφαίρεση.  Με το συγκεκριμένο, αυξανόμενο χημικό peeling, το δέρμα ανανεώνεται σε βάθος και όχι μόνο στην επιδερμίδα. Εξαφανίζονται πανάδες, κηλίδες, λεπτές γραμμές και ρυτίδες ενώ το χρώμα της επιδερμίδας γίνεται ομοιόμορφο.

Δύο είναι οι κύριοι παράγοντες για την επιτυχία τού χημικού peeling με AHAs: Αρχικά η ποιότητα των AHAs και στη συνέχεια η εμπειρία της facialist. Με ένα καλά σχεδιασμένο μείγμα AHAs, καθώς και με σωστή εφαρμογή από την ειδικό το δέρμα ανανεώνεται και δείχνει νεότερο και πιο λαμπερό. 

H Θεανώ Μπέλλα είναι η αισθητικός που εμπιστεύονται δεκάδες Ελληνίδες σταρ για την περιποίηση και τη λάμψη τους.

Κεντρική photo: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images/Ideal Image

Διαβάστε ακόμη:

Οι celebrities αποδεικνύουν πως οι αλογοουρές είναι πάντα θηλυκές και κατάλληλες για όλες τις περιστάσεις

Η μπλε σκιά στα μάτια είναι και πάλι trend κι εσείς θα την απλώσετε σαν επαγγελματίες

Keywords
Τυχαία Θέματα