Ορέστης Τζιόβας για Δημήτρη Λιγνάδη: «Βλέπουμε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο»

Ο Ορέστης Τζιόβας μίλησε στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» για την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών να αφήσει ελεύθερο τον Δημήτρη Λιγνάδη παρά το γεγονός ότι κρίθηκε ένοχος για βιασμούς δύο ανηλίκων. Ο γνωστός ηθοποιός υποστήριξε ότι εντυπωσιάστηκε από την εν λόγω απόφαση,

αφού περίμενε μια διαφορετική έκβαση στην υπόθεση.

«Η αρχική απόφαση μας έκανε να χαρούμε όλους για τη δικαιοσύνη αλλά η άμεση απόφαση να ανασταλεί η ποινή και να πάει στο Εφετείο χωρίς να είναι πια φυλακισμένος, μας έχει κάνει σε όλους τεράστια εντύπωση. Περιμέναμε κάτι διαφορετικό και πραγματικά είναι οξύμωρο για κάποιον που υπάρχει υποψία και δεν έχει αποδειχθεί ακόμα το έγκλημά του να κρίνεται προφυλακιστέος κι αφού αποδειχθεί το έγκλημά του να κυκλοφορεί ελεύθερος», είπε αρχικά ο Ορέστης Τζιόβας.

«Αρχικά, θα μιλήσω για την κοινωνία και θα πω ότι δημιουργείται κάτι δεδικασμένο, το οποίο επιτρέπει σε ανθρώπους να εγκληματούν γνωρίζοντας πως θα έχουν την εύνοια της δικαιοσύνης. Βλέπουμε ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί λίγο διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο. Το σωστό είναι αυτό να λαμβάνονται υπόψιν ελαφρυντικά κι οτιδήποτε αλλά βλέπουμε ανθρώπους φυλακισμένους για πολύ μικρότερα εγκλήματα, τα οποία δεν συγκρίνονται μεταξύ τους αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια ηθική σύγκριση ανάμεσα στα εγκλήματα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμα:

 Γνωστός παρουσιαστής αποχώρησε από τον ΣΚΑΪ και υπέγραψε με το Open

 Ανίτα Μπραντ: «Με πονούσε όταν σχολίαζαν την διαφορά ηλικίας που έχω με τον Χάρη»

 Ανδρέας Ηλιάδης: Απαντά στη μήνυση που του έκανε ο Μάνος Δασκαλάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα