Όλα όσα πρέπει να κάνετε αν θέλετε να αποφύγετε την τριχόπτωση

Αν τον τελευταίο καιρό βλέπετε παντού μέσα στο σπίτι “παρατημένες” τρίχες από τα μαλλιά σας θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε άμεσα. Με ψυχραιμία ειδικά αν η πτώση δεν είναι τραγική. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που προκαλούν την τριχόπτωση όπως για παράδειγμα οι ορμονικές αλλαγές ή διαταραχές, η έλλειψη βιταμινών από τον οργανισμός σας, το στρες, η συχνή χρήση σεσουάρ ή σίδερου ισιώματος αλλά και ο υπό-υπερθυροϊδισμός.

Καλό είναι να επισκεφτείτε τον δερματολόγος σας ο οποίος θα σας δώσει μια σειρά από εξετάσεις

που πρέπει να κάνετε ώστε να εντοπίσετε το λόγο της τριχόπτωσης. Παράλληλα όμως υπάρχουν και 5 βασικά και εύκολα βήματα που πρέπει να κάνετε ώστε αν τη μειώσετε ή και να την προλάβετε.

Τρώτε πρωτεΐνες: Χαρίζουν δύναμη και υγιή όψη στην τρίχα και παράλληλα την προστατεύουν από τους εξωτερικούς παράγοντες που τη φθείρουν και την ταλαιπωρούν.

Πάρτε τις βιταμίνες σας: Οι βιταμίνες που χαρίζουν έξτρα δύναμη στα μαλλιά είναι οι A, B12, C, D και Ε. Αν δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε μπορείτε να συμβουλευτείτε το γιατρό ή τον φαρμακοποιός σας ή να εφοδιαστείτε με βιταμίνες κατάλληλες για τα μαλλιά μόνο.

Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με αιθέρια έλαια: Τα αιθέρια έλαια περιέχουν συστατικά που ενυδατώνουν και ενδυναμώνουν το τριχωτό της κεφαλής. Αν αυτό το σημείο είναι υγιές τότε η τρίχα μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και να παραμείνει στη θέση της. Κάνετε λοιπόν απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις, αφήστε τα έλαια να λειτουργήσουν για μία περίπου ώρα και στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Αποφύγετε τις συσκευές styling: Την περίοδο που παρατηρείται τριχόπτωση είναι καλό να μην χρησιμοποιείτε καθόλου το σεσουάτ ή τα σίδερα για ίσιωμα και μπούκλες. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να ταλαιπωρήσετε ακόμη περισσότερο την τρίχα.

Ζεστό νερό: Παράλληλα μην χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό όταν λούζετε τα μαλλιά σας γιατί η υψηλή θερμοκρασία σπάει την τρίχα με αποτέλεσμα να την κάνει πιο εύθραυστη.

Διαβάστε ακόμη:

H Kylie Jenner ετοιμάζει μία ακόμη έκπληξη και απ’ ότι φαίνεται θα είναι η μεγαλύτερη όλων

5+1 oil free φον ντε τεν για shine-free επιδερμίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα