Φον ντε τεν και κονσίλερ: Πρέπει να έχουν την ίδια απόχρωση τελικά;

Η σωστή απόχρωση του φον ντε τεν και του κονσίλερ είναι μια μεγάλη απορία που οι make up artists προσπαθούν εδώ και χρόνια να σας λύσουν. Σας δίνουν άπειρες συμβουλές κατά καιρούς ώστε να επιλέξετε τη σωστή ώστε να μην δημιουργείτε μια μάσκα σε όλο το πρόσωπο ή ένα φωτεινό ή σκοτεινό κύκλο γύρω από τα μάτια σας.

Η υφή, ο τρόπος εφαρμογής και ο σωστός τόνος είναι ζητήματα καίρια που σας λύνουμε κι εμείς με τη σειρά μας από εδώ.

Υπάρχει όμως ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα από την πλευρά σας. Τελικά πρέπει το φον ντε τεν και το κονσίλερ

να έχουν την ίδια απόχρωση. Χμ… Οι ειδικοί είναι πάλι εδώ για να σας δώσουν τη σωστή απάντηση. Και μάλιστα οι celebrity make up artists οι οποίοι έχουν να κάνουν με απαιτητικές περιπτώσεις. Δεν υπάρχουν καταλληλότεροι από αυτούς, όπως καταλαβαίνετε.

Και δεν έχουν μία μόνο απάντηση. Προσέξτε τους σας παρακαλούμε γιατί θα σας λύσουν την απορία με απλά λόγια.

Αρχικά έχει να κάνει με το τι ζητάτε από το κονσίλερ. Αν θέλετε να εξαφανίσετε μαύρους κύκλους και να φωτίσετε την περιοχή κάτω από τα μάτια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε κονσίλερ 1-2 τόνους πιο ανοιχτό από το φον ντε τεν σας.

Αν πάλι θέλετε να καλύψετε πανάδες, κηλίδες και μικρές ατέλειες πρέπει να έχει τον ίδιο ακριβώς τόνο με το φον ντε τεν.

Αν πάλι το κονσίλερ έχει μια μικρή απόκλιση από το φον ντε τεν δεν υπάρχει λόγος να το βάλετε στην άκρη. Υπάρχει λύση και σ’ αυτό. Αναμείξτε το φον ντε τεν με το κονσίλερ και απλώστε το άφοβα.

Το σωστό είναι κονσίλερ και φον ντε τεν να ανήκουν στην ίδια κατηγορία. Αν δηλαδή το φον ντε τεν σας έχει ψυχρό ή θερμό τόνο το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και με το κονσίλερ.

Βέβαια όσο αφορά την περιοχή των ματιών υπάρχουν αρκετές ιδιαιτερότητες που δεν παρουσιάζονται στο υπόλοιπο πρόσωπο. Όπως για παράδειγμα το μοβ χρώμα στους κύκλους. Σε αυτή την περίπτωση μόνο ένα κίτρινο κονσίλερ μπορεί να τους εξουδετερώσει, που δεν έχει να κάνει δηλαδή με την απόχρωση του φον ντε τεν σας.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν οι ειδικοί επιμένουν στην αρχική τους εκτίμηση: Όλα έχουν να κάνουν με το τι προσπαθείτε να καλύψετε.

Διαβάστε ακόμη:

5+1 oil free φον ντε τεν για shine-free επιδερμίδα

Jelly Nails: Hot, cool και super καλοκαιρινά!

Keywords
Τυχαία Θέματα