Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επιλέξετε κονσίλερ

Ακόμα κι αν έπρεπε να επιλέξουμε ένα μόνο προϊόν μακιγιάζ αυτό θα ήταν αναμφισβήτητα το κονσίλερ. Αφού είναι το μοναδικό που καλύπτει ατέλειες και δισχρωμίες στο πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου και εκείνο που τα σημάδια κούρασης είναι πιο έντονα.

Το σωστό κονσίλερ είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ φωτεινό ούτε πιο σκούρο από την υπόλοιπη επιδερμίδα. Για να επιλέξουμε το σωστό αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ποιος είναι ο υποτόνος μας. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει η facialist αφού μπορεί να τον εντοπίσει ευκολότερο απ’ ότι εμείς. Αν λοιπόν η επιδερμίδα μας είναι σκούρα

το σωστό κονσίλερ για εμάς έχει κίτρινο τόνο ενώ αν είναι ανοιχτόχρωμη ένα με ροζ τόνο είναι το καταλληλότερο.

Η υφή του είναι επίσης σημαντική αφού πρέπει να απλώνεται εύκολα και να είναι σχεδόν αόρατο. Τα κονσίλερ σε ρευστή ή κρεμώδη υφή εφαρμόζονται καλύτερα και είναι απόλυτα καλυπτικά. Επίσης είναι κατάλληλα για όσες από εμάς έχουν ξηρή επιδερμίδα αφού συνήθως περιέχουν ενυδατικά στοιχεία. Αντίθετα, τα κονσίλερ σε μορφή στικ απλώνονται πιο δύσκολα αφού η βαριά, σε μορφή κρέμας υφή τους είναι καταλληλότερη για επαγγελματική χρήση και κυρίως για όσες βρίσκονται συχνά μπροστά από κάμερες ή ασχολούνται με το θέατρο. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι έξτρα καλυπτικά.

Η εφαρμογή και των δύο μπορεί να γίνει απευθείας από τη συσκευασία ή με το ειδικό πινέλο αν θέλουμε να απλώσουμε την ποσότητα ακριβώς που χρειαζόμαστε. Ξεκινάμε πάντα από την εσωτερική προς την εξωτερική γωνία του ματιού χωρίς να πλησιάζουμε πολύ κοντά στη φυσική γραμμή των βλεφάρων.

Ουσιαστικά θέλουμε να καλύψουμε ατέλειες στο σημείο όπως μαύροι κύκλοι και λεπτές γραμμές αλλά μπορούμε να φτάσουμε μέχρι και τα ζυγωματικά χαρίζοντας λάμψη.

Το κοσνίλερ μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για τυχόν ατέλειες σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου.

Διαβάστε ακόμη:

Η αλογοουρά όπως την έδειξαν οι top hairstylists στα shows!

H Julia Roberts τόλμησε να κάνει το πιο hot hair trend της σεζόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα