Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε αν βάφετε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι

Αν έχετε αποφασίσει να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες στο σπίτι θα πρέπει να προσέξετε. Το καταλαβαίνουμε πως είναι πιο οικονομικό ενώ παράλληλα κερδίζετε χρόνο. Θα πρέπει όμως να ακολουθήσετε πιστά τις συμβουλές των ειδικών ώστε να έχετε το καλύτερο, δυνατό αποτέλεσμα και να αποφύγετε τυχόν ατέλειες.

Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε τις αποχρώσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε και σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει μόνο ο κομμωτής σας. Εκτός αν θέλετε ένα κλασικό καστανό ή μαύρο χρώμα. Σ’ αυτή την περίπτωση είναι όλα πιο εύκολα.

Όταν πρόκειται για σκούρες αποχρώσεις επιβάλλεται

να προστατεύσετε την επιδερμίδα γύρω από τα μαλλιά γιατί το πιθανότερο είναι να αποκτήσετε σημάδια από τη βαφή και δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να απλώσετε λίγο λάδι στο δέρμα γύρω από τις ρίζες.

Μην προσπαθήσετε να κάνετε δραματική αλλαγή στα μαλλιά σας. Δεν θα το πετύχετε. Αν είναι για παράδειγμα καστανά δεν μπορείτε να αποκτήσετε έναν κόκκινο ή ξανθό τόνο. Αν επιχειρήσετε κάτι τέτοιο θα αποκτήσετε ανοιχτή ρίζα και σκούρα μήκη και πιστέψτε μας δεν είναι ωραίο. Αν θέλετε κάτι τέτοιο θα πρέπει να επισκεφτείτε το haircolorist.

Καλό είναι να μην λουστείτε τουλάχιστον 2 μέρες πριν τη βαφή. Η λιπαρότητα που έχουν αποκτήσει τα προστατεύει ενώ βοηθά την βαφή να εισχωρήσει πιο εύκολα στην τρίχα.

Αν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε βαφή πρέπει να κάνετε το τεστ αλλεργίας. Απλώστε μικρή ποσότητα στο πίσω μέρος των μαλλιών σας και αφήστε για 24 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν προκαλέσει ερεθισμό, κνησμό ή κοκκινίλες μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά.

Χρησιμοποιείτε πάντα προϊόντα περιποίησης και styling για βαμμένα μαλλιά. Όχι μόνο μετά τη βαφή αλλά και στη συνέχεια. Καλό είναι να τα ξεπλένετε με κρύο νερό.

Ο χρόνος που πρέπει να παραμείνει η βαφή στα μαλλιά σας εξαρτάται και από την κατάσταση της τρίχας. Αν για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα ξηρή θα χρειαστεί περισσότερη ώρα αν και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να την έχετε ενυδατώσει σωστά και πολύ λίγες μέρες πριν τη διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη:

Το κόκκινο κραγιόν της Marilyn Monroe μπορείτε να το αποκτήσετε σήμερα κιόλας

Ανακαλύψτε τη δύναμη της βιταμίνης C και λάμψτε ολόκληρη!

Keywords
Τυχαία Θέματα