Νέα έρευνα αποκαλύπτει: Απίστευτα τα αποτελέσματα για τη σεξουαλική ζωή των νέων

Mια νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open δείχνει πώς είναι σήμερα η σεξουαλική ζωή των νέων ανθρώπων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας 1 στους 3 άντρες ηλικίας 18-24 δεν έκανε σεξ τον τελευταίο χρόνο ενώ άντρες και γυναίκες ηλικίας 25-34 αύξησαν τη σεξουαλική τους δραστηριότητα μειώνοντας όμως τη συχνότητα που κάνουν σεξ.

«Βιώνουμε την εποχή του Tinder, όπου οι νέοι άνθρωποι στην πραγματικότητα κάνουν λιγότερο σεξ, όχι περισσότερο», τονίζει ο Jean Twenge, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του San Diego.

«Είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε τη διαφορά ανάμεσα στη μείωση της σεξουαλικής συχνότητας σε ανθρώπους που είναι σεξουαλικά ενεργοί και στην αύξησή της σε όσους δεν κάνουν καθόλου σεξ. Παρόλο που η μέση σεξουαλική συχνότητα στους πρώτους μπορεί να αντικατοπτρίζει τις προτεραιότητες και τις προτιμήσεις τους, η αποχή από το σεξ μπορεί να αντανακλά την απουσία μιας ερωτικής σχέση, με σημαντικά διαφορετικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και την κοινωνία», δήλωσε ο Δρ. Peter Ueda, ερευνητής στο Ινστιτούτο Karolinska της Σουηδίας.

Για ποιους λόγους όμως υπάρχει αυτή η αποχή;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο τρόπος που έχει εξελιχθεί η κοινωνία αλλά και η τεχνολογία δημιουργούν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή των νέων. Οι νέοι αργούν να δουλέψουν, καθυστερούν να βγούνε τα πρώτα τους ραντεβού με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες να κάνουν σεξ.

«Η iGen, όπως λέγεται η γενιά αυτή, ασχολείται με τέτοια πράγματα πολύ λιγότερο από τις προηγούμενες. Επιλέγουν να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους επικοινωνώντας μέσω κινητών τηλεφώνων αντί της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι λογικό η ερωτική επαφή να είναι λιγότερη», υποστηρίζει ο Δρ. Twenge.

Διαβάστε ακόμα: 8 μαθήματα ζωής που αξίζει να ξέρεις ώστε να μην πληγωθείς ποτέ ξανά σε μια σχέση

Διακοπές με τον αγαπημένο σου: Βασικά tips που πρέπει να ακολουθήσεις για να παραμείνετε ερωτευμένοι!

Οι 8 συνήθειες των ζευγαριών που είναι βαθιά συνδεδεμένα! (Αντέγραψέ τις…)

Keywords
Τυχαία Θέματα