Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια από τον θάνατο του μπαμπά του – Το συγκινητικό μήνυμα

Πολύ φορτισμένη είναι η σημερινή ημέρα για τον Πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια πέθανε ο πολυαγαπημένος πατέρας του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Τα ξημερώματα της 29ης Μαΐου του 2017, περίπου στη 1, ο πρώην Πρωθυπουργός, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 98 ετών, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του – που βρισκόταν μέχρι την τελευταία στιγμή στο πλευρό του – αλλά και τον πολιτικό κόσμο.

Έξι χρόνια έχουν συμπληρωθεί από εκείνη την μαύρη ημέρα, όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

δεν τον ξεχνάει ποτέ. Και μπορεί ο ίδιος να μας έχει συνηθίσει σε αναρτήσεις που αφορούν στην πολιτική και στις δράσεις του, ωστόσο ανήμερα ενός τέτοιου γεγονότος δεν μπορούσε να μην στείλει το δικό του μήνυμα.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια ασπρόμαυρη φωτογραφία με τον μπαμπά του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, από το παρελθόν, όταν ο ένας στεκόταν χαρούμενος δίπλα στον άλλον και ζούσαν στιγμές ξεγνοιασιάς.

«6 χρόνια. Δεν περνά ούτε μια μέρα που να μην σε σκεφτόμαστε», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ποιος ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν Έλληνας πολιτικός από την Κρήτη, που δέσποσε στα πολιτικά πράγματα της χώρας στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 13 Οκτωβρίου 1993.

Γεννήθηκε στα Χανιά στις 18 Οκτωβρίου 1918. Ήταν ο δευτερότοκος γιος του δημοσιογράφου και πολιτικού Κυριάκου Μητσοτάκη (1883-1944) και της Σταυρούλας Πλουμιδάκη, γόνου πολιτικής οικογένειας των Χανίων και μικρανιψιάς του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στα Χανιά, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές σπουδές τον Ιούνιο του 1935 από το Πρακτικό Λύκειο της πόλης. Στη συνέχεια σπούδασε νομικά, πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), από το οποίο αποφοίτησε τις παραμονές του ελληνοϊταλικού πολέμου το 1940.

Διαβάστε ακόμα:

 Σπύρος Μαρτίκας: Η συνάντηση με πρώην Survivor την πρώτη ημέρα στην Ελλάδα

Ανδρέας Μικρούτσικος κατά της Ελίνας Παπίλα: «Είναι μια ανύπαρκτη εκπομπή, δεν κάνει τίποτα»

 Στέφανος Τσιτσιπάς: O πατέρας απαντά για το ξέσπασμα κατά της μητέρας του – «Δεν έγινε κάτι περίεργο εκεί»

Keywords
Τυχαία Θέματα