Καθαρισμός προσώπου: Ήρθε η ώρα να μάθετε πότε πρέπει χρησιμοποιείτε ζεστό νερό και πότε κρύο!

Η πρώτη σας κίνηση κάθε πρωί είναι να πλένετε το πρόσωπο σας. Η θερμοκρασία του νερού έχει να κάνει συνήθως με τη διάθεση σας αλλά και με την εποχή. Ποια είναι όμως εκείνη που κάνει καλό στην επιδερμίδα σας; Οι facialists έχουν την απάντηση και πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία.  

Η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι διαφορετική ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αν για παράδειγμα έχετε μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια τότε επιβάλλεται να πλένετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό που αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τα πρηξίματα.

Το

ίδιο ισχύει και αν έχετε χαλάρωση αφού η χαμηλή θερμοκρασία του νερού έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα. Το κρύο νερό είναι κατάλληλο επίσης, για τις λιπαρές επιδερμίδες με σημάδια ακμής αφού κλείνει τους πόρους με αποτέλεσμα να μειώνει την έκκριση σμήγματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Nely | Skincare enthusiast (@nelyynica) στις 19 Μάι, 2020 στις 9:55 πμ PDT

Από την άλλη, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μόνο με το χλιαρό νερό λειτουργούν σωστά τα περισσότερα προϊόντα καθαρισμού αφού διαλύονται ευκολότερα και είναι πιο αποτελεσματικά. 

Αυτό σημαίνει ότι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιείτε τα προϊόντα καθαρισμού με χλιαρό νερό ώστε να απομακρύνετε όλα τα υπολείμματα και τα προϊόντα μακιγιάζ από το πρόσωπο σας και στη συνέχεια να πλένετε το πρόσωπο σας με κρύο ώστε να του χαρίσετε τόνωση.

Προσοχή: Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιείτε πολύ ζεστό νερό. Είναι ότι χειρότερο τόσο για το δέρμα του προσώπου όσο και του σώματος. Δημιουργεί ερεθισμούς στις ευαίσθητες επιδερμίδες, αυξάνει τη λιπαρότητα και αφαιρεί τα φυσικά έλαια με αποτέλεσμα να προκαλεί αφυδάτωση και υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Extra Tip: Μετά το καθαρισμό μην τρίβετε το πρόσωπο σας με την πετσέτα. Ταμπονάρετε απαλά και συνεχίζετε με τη σωστή ενυδάτωση.

Διαβάστε ακόμη:

Τα χτενίσματα της παραλίας που μπορείτε να υιοθετήσετε και στο γραφείο!

Ο nail artist της Jennifer Lopez δημιουργεί στην κόρη του το πιο κομψό μανικιούρ -Μπορείτε να το αντιγράψετε μόνες στο σπίτι

Keywords
Τυχαία Θέματα