Κάνει τελικά καλό στην ακμή ο ήλιος; Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση!

Κάθε weekend είστε πλέον στην παραλία μιας και η θερμοκρασία πλέον είναι υψηλή και η καραντίνα τελείωσε. Επίσης προγραμματίζετε τις διακοπές σας και πετάτε από τη χαρά σας. Δεν ξεχνάτε στιγμή να φροντίζετε την επιδερμίδα σας και να φοράτε την κατάλληλη αντηλιακή κρέμα.

Κι εσείς που ταλαιπωρείστε από προβλήματα ακμής προσέχετε ακόμη περισσότερο. Προσπαθείτε να αποφεύγετε τις πολύ λιπαρές φόρμουλες ώστε να μην δημιουργείτε έξτρα πρόβλημα στην επιδερμίδα σας.

Υπάρχει βέβαια και η φήμη που λέει πως η έκθεση στον ήλιο κάνει

πολύ καλό στα σπυράκια. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Voewood www.thevoewood.com (@thevoewood) στις 16 Ιούν, 2020 στις 9:20 πμ PDT

Οι μοναδικοί που μπορούν να απαντήσουν σε αυτό είναι οι δερματολόγοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως πράγματι κάποιες φορές μετά την έκθεση στον ήλιο τα σημάδια ακμής ηρεμούν και οι ερεθισμοί αποχωρούν.

Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα είναι πιο ξηρό και προσωρινά παράγει μικρότερη ποσότητα σμήγματος. Η ακμή όμως και οι κοκκινίλες συνεχίζουν να υπάρχουν και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στο άμεσο μέλλον. 

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε καθημερινά τα προϊόντα περιποίησης με σαλικυλικό οξύ που απομακρύνουν τη λιπαρότητα και τα σημάδια, απλώνετε πάντα αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, την ανανεώνετε κάθε 2 ώρες αλλά και αμέσως μόλις βγείτε από τη θάλασσα και είστε σχολαστικές όσον αφορά στην ηλιοθεραπεία.

Καλό είναι να φοράτε και το καπέλο σας -ναι, δεν πρέπει να το βγάζετε για κανέναν απολύτως λόγο- ώστε να προστατεύετε απόλυτα το δέρμα σας.

Παράλληλα, ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες πρέπει να κάνετε απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, ειδικά αν έχετε σημάδια ακμής και στην πλάτη και να χρησιμοποιείτε απαλό καθαριστικό προσώπου και αφρόλουτρο.

Όλες οι φόρμουλες που περιέχουν στην σύνθεση τους υδροξύ οξέα είναι ό,τι καλύτερο για τον δικό σας τύπο δέρματος αφού μειώνουν την λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα χωρίς να το αφυδατώνουν.

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε όλη την αλήθεια και μπορείτε να κάτσετε αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σας.

Διαβάστε ακόμη:

Σας τελείωσε το after sun; Κανένα πρόβλημα! Χρησιμοποιείστε υλικά που υπάρχουν στην κουζίνα σας!

Η Lady Gaga ανέβασε φωτογραφία χωρίς μακιγιάζ και μας αποκάλυψε τις υπέροχες φακίδες της!

Keywords
Τυχαία Θέματα