Ήρθε η ώρα να βάλετε στο σπίτι σας φυτά εσωτερικού χώρου!

Εκτός από today’s trend και έναν από τους πιο όμορφους τρόπους να διακοσμήσουμε το σπίτι μας, τα φυτά εσωτερικού χώρου μας κάνουν καλό -αν ακόμα δεν έχετε κάποιο, τότε ήρθε η ώρα να αποκτήσετε.

Στην αγορά θα βρείτε πολλά φυτά εσωτερικού χώρου, κάντε τη δική σας έρευνα και καταλήξτε σε αυτά που θα βάλετε στο σπίτι σας.

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν όχι μόνο στην διάθεση αλλά και στην υγεία μας.

Ναι, κι όμως… Το ξέρατε αυτό;

Αναλυτικά μερικές από αυτές υποστηρίζουν ότι ελαχιστοποιούν το στρες και το άγχος -τι καλύτερο

δηλαδή πια που η καθημερινότητά μας είναι τόσο απαιτητική, οι υποχρεώσεις πολλές και τα deadlines ασφυκτικά -βελτιώνουν και αναζωογονούν την ποιότητα του αέρα στο χώρο μας, μειώνουν τις τοξίνες.

Επίσης τα φυτά εσωτερικού χώρου βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, συμβάλουν στην συγκέντρωση και την παραγωγικότητα μας και αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής.

Ένα fun fact για τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μία φυσική ηχομόνωση αφού απορροφούν τον ήχο.

Ναι, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα μέρη του φυτού εξουδετερώνουν μέρος των ηχητικών κυμάτων!

Επιλέξτε λοιπόν πιο μεγάλα φυτά όπως μία Alocasia και τοποθετήστε τα σε γωνίες του χώρου σας. ΟΚ, μην το παρακάνετε όμως με τα καθημερινά πάρτι με τέρμα τη μουσική γιατί σίγουρα θα έχετε πρόβλημα με τους γείτονές σας.

Τι λέτε; Σας πείσαμε να προχωρήσετε σε αυτή την κίνηση; Εμείς πάντως έχουμε αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου στο σπίτι μας, εδώ και πολλά χρόνια και ήδη βλέπουμε πολλές και άκρως θετικές αλλαγές στην καθημερινότητά μας.

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

5 υγιεινές και νόστιμες τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη D!

Bloating: Οι τροφές που θα σας βοηθήσουν να ξεπρηστείτε!

5 τρόποι για να κοιμάστε καλύτερα το βράδυ!

Keywords
Τυχαία Θέματα