Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έκανα κι άλλες δουλειές με το θέατρο για να παίρνω το γάλα του παιδιού μου»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης φιλοξενήθηκε στην πρεμιέρα της εκπομπής «Μπαμπά-δες» της ΕΡΤ και μίλησε στον Τάσο Ιορδανίδη για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε στην αρχή της καριέρας του στο θέατρο, καθώς, παράλληλα, έκανε κι άλλες δουλειές, προκειμένου να αντεπεξέλθει οικονομικά στις υποχρεώσεις του και να καλύψει τα έξοδα της οικογένειάς του.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης για τα δύσκολα πρώτα χρόνια της καριέρας του

«Ήμασταν και φτωχοί

και ζούσαμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το θέατρο στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρχε ως επάγγελμα τότε, εκτός Κρατικού. Είχα επιλέξει να μην είμαι στο Κρατικό, μπήκα 30 χρονών στο Κρατικό, οπότε ο αγώνας ήταν άνισος», ήταν τα πρώτα λόγια του γνωστού ηθοποιού.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης παραδέχτηκε πως έκανε δύο δουλειές ταυτόχρονα γιατί από το θέατρο δεν είχε έσοδα: «Έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά, για να μπορώ να έχω χρήματα για να παίρνω το γάλα του παιδιού, γιατί δεν έφταναν από τη δουλειά της γυναίκας μου.

Ταυτόχρονα δεν έπρεπε να αφήσω το θέατρο, γιατί έκανα 14 έργα παραγωγή, χωρίς μία. Από σερβιτόρος και μπάρμπαν μέχρι ραδιοφωνατζής. Τα έκανα για να μπορέσω να τα βγάλω πέρα οικονομικά».

Ο ηθοποιός παραδέχτηκε πως πέρασαν οκτώ χρόνια για βγάλει έστω και λίγα χρήματα από το θέατρο μέχρι που μπήκε στο Κρατικό: «Από το θέατρο για 8 χρόνια δεν πήρα καθόλου χρήματα. Μετά δεν άντεξα οικονομικά έφτασα σε αδιέξοδο και μπήκα στο Κρατικό Θέατρο από την πόρτα… Ταυτόχρονα, επειδή πια είχα ένα μεροκάματο από το θέατρο, μου ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα πράγμα που θα μπορώ να το ελέγχω όλο εγώ».

Και κατέληξε: «Στο θέατρο δεν με υποδέχτηκαν καλά αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Στήσαμε με τους φίλους μου μια παράσταση και εκεί ένιωσα ότι κάτι πήρα. Πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια για να πω ότι μπορώ να την κάνω αυτή τη δουλειά και έχει και προοπτική».

Διαβάστε ακόμα:

 Τάσος Ιορδανίδης: Έκανε πρεμιέρα με τους «Μπαμπά-δες»! «Δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου να έχω τέτοιο άγχος»

 Μαρία Τζομπανάκη: Γιορτάζει την έβδομη επέτειο γάμου! Οι σπάνιες φωτογραφίες

 «Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου πήρε ένα επιτυχημένο project και θα το πάει στα τάρταρα»

Keywords
Τυχαία Θέματα