Γνωρίζετε τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το μέλι σε πρόσωπο, σώμα και μαλλιά;

Το μέλι δεν είναι μόνο υπέροχο στην όψη και τη γεύση και σίγουρα δεν το χρησιμοποιούμε μόνο στο πρωινό μας και τα γλυκά.

Οι ιδιότητες του είναι σχεδόν μαγικές και μας το λένε και οι ειδικοί που γνωρίζουν κάτι παραπάνω. Μας λένε λοιπόν ότι πρέπει να το αγαπήσουμε και να το ενσωματώσουμε στην ρουτίνα περιποίησης αφού θρέφει, ενυδατώνει, επουλώνει και φροντίζει το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα αλλά και τα μαλλιά. Παράλληλα θεωρείται ένα εξαιρετικό αντιρυτιδικό συστατικό αφού αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου!

Οι τρόποι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε είναι πάρα πολλοί αλλά

θα αναφέρουμε τους πιο σημαντικούς:

Μάσκα ενυδάτωσης: Απλώνουμε σε στεγνή επιδερμίδα μικρή ποσότητα κάνοντας απαλό μασάζ. Το αφήνουμε να δράσει για περίπου 15 λεπτά και το αφαιρούμε με άφθονο χλιαρό νερό. Η επιδερμίδα έχει αποκτήσει απίστευτη απαλότητα ενώ έχει ενυδατωθεί πλήρως.

Scrub: Μπορούμε να το απλώσουμε και πάλι μόνο του σε όλο το πρόσωπο ή να επιλέξουμε ένα ιδιαίτερα ρευστό μέλι που θα το αναμείξουμε με ελάχιστη ποσότητα ζάχαρης. Κάνουμε απαλό μασάζ και ξεπλένουμε.

Επούλωση: Χάρη στα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι ιδανικό για ουλές και σημάδια αφού με συνεχή χρήση τα μειώνει ορατά. Αυτό συμβαίνει και με την ακμή αφού λειτουργεί ως φυσικό αντιβακτηριακό συστατικό μειώνοντας τη λιπαρότητα, λειαίνοντας την επιδερμίδα και εξαφανίζοντας τα σπυράκια.

Απαλό δέρμα στο σώμα: Μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες μέλι και ελάχιστο νερό στο αφρόλουτρο μας. Το μείγμα προσφέρει στο δέρμα μοναδική απαλότητα και διακριτικό άρωμα. Εναλλακτικά το συνδυάζουμε με τα άλατα σε γεμάτη με ζεστό νερό μπανιέρα. Οι ευεργετικές ιδιότητες και των δύο θα μας χαρίσουν ανεπανάληπτη αναζωογόνηση και λάμψη.

Conditioner και Μάσκα Μαλλιών: Οι μαλακτικές του ιδιότητες είναι γνωστές. Μπορούμε και πάλι να το ρίξουμε στο προϊόν που ήδη χρησιμοποιούμε με λίγο νερό αλλά και μόνο του αφού προηγουμένως το έχουμε αραιώσει με αρκετή, αυτή τη φορά, ποσότητα ζεστού νερού. Το απλώνουμε στην επιφάνεια των μαλλιών αποφεύγοντας τη ρίζα και επιμένοντας στις άκρες ειδικά αν έχουν ορατή φθορά. Το αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά και ξεβγάζουμε καλά.

Διαβάστε ακόμη:

Ο κάκτος είναι η καινοτομία στην περιποίηση της επιδερμίδας

Τα κεριά των φετινών Χριστουγέννων έχουν άρωμα μαγικό και εμπνευσμένο από τον Harry Potter!

Keywords
Τυχαία Θέματα