Γιώργος Παπαδάκης για την φωτιά στην Πεντέλη: «Οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας, έσωσαν το σπίτι μας»

Πολύ δύσκολες είναι οι στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι της Πεντέλης αλλά και των γύρων περιοχών, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης (19/7).

Δύσκολες στιγμές βιώνει και η οικογένεια του Φοίβου Παπαδάκη, καθώς όπως αποκάλυψε ο ίδιος σήμερα στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» H και στο πατρικό του σπίτι στην Πεντέλη. Ο ίδιος ανέφερε πως μόλις έμαθε για την πυρκαγιά, έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Δείτε ΕΔΩ όσα είπε!

Λίγο αργότερα, μίλησε στην εκπομπή με τηλεφωνική σύνδεση και o Γιώργος Παπαδάκης, ο

οποίος τόνισε -μεταξύ άλλων- πως οι εθελοντές είναι οι ήρωες της τραγωδίας.

«Γνωρίζουμε όλοι για την κλιματική αλλαγή ειδικά όταν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία. Το θέμα είναι τι προετοιμασία κάνεις έτσι ώστε να αντιμετωπίσεις το ενδεχόμενο των καταστροφών που θα έρθουν από την κλιματική αλλαγή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα, δεν είναι να ρίχνουμε ο ένας ευθύνες στον άλλο. Πρέπει να δούμε αν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπίσουμε την επόμενη καταστροφή, γιατί είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει επόμενη καταστροφή», είπε αρχικά ο δημοσιογράφος.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «εγώ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πυροσβέστες και τους εθελοντές. Αυτοί οι άνθρωποι είναι ήρωες. Είναι άνθρωποι που δεν τους υπολογίζουμε, δεν τους σκεφτόμαστε, τους έχουν με πολύ χαμηλούς μισθούς, χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ήρθε η αστυνομία και μας είπε ότι πρέπει να φύγουμε. Επιστρέψαμε όταν εκτιμήσαμε ότι θα είμαστε εντάξει. Η φωτιά έτρεχε με τρομερή ταχύτητα. Εμείς ήμασταν τυχεροί. Υπάρχουν άνθρωποι που έπαθαν μεγάλες ζημιές».

Διαβάστε ακόμα:

Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται: «Έχω δεχτεί λεκτική κακοποίηση, υπάρχουν πολλά τέρατα εκεί έξω…»

Θετικός στον κορονοϊό ο Τζο Μπάιντεν

«Άγρια Γη»: Η νέα δραματική σειρά που έρχεται στον ΣΚΑΪ -Όλες οι λεπτομέρειες! 

Keywords
Τυχαία Θέματα