Γιώργος Καραμίχος για τον καρκίνο: «Αν είχα πάει στην Αμερική κι ερχόμουν μετά από 3 εβδομάδες, μπορεί να είχε πάει παντού»

Ο Γιώργος Καραμίχος βρέθηκε στην πρωινή εκπομπή του ANT1 και μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα για την πολύ σοβαρή περιπέτεια που πέρασε πρόσφατα για την υγεία του. Ο ηθοποιός ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο και χρειάστηκε να χειρουργηθεί προκειμένου να προλάβει την εξέλιξη.

Όπως εξομολογήθηκε, σε τυχαίες εξετάσεις που έκανε μετά τον κορονοϊό, οι γιατροί βρήκαν έναν όζο στον αριστερό πνεύμονα, γεγονός που τους θορύβησε και μπήκαν αμέσως στη διαδικασίας διερεύνησης.

«Γενικώς δεν κρύβω τίποτα. Αν με ρωτήσουμε λέω, απλώς

έγινε πάρα πολύ γρήγορα. Η επέμβαση έγινε 24 Μαρτίου. Πριν από ενάμιση μήνα. Πήγα με την κόρη μου να κάνουμε εξετάσεις μετά τον Covid. Εγώ είχα έτοιμες βαλίτσες και θα πετούσα την επόμενη ημέρα για Αμερική. Πήγαμε να κάνουμε μια ακτινογραφία και μια σπιρομέτρηση για να δούμε ότι όλα είναι καλά. Ευτυχώς της Ρεγγίνας ήταν όλα καλά. Εμένα με κράτησαν», είπε αρχικά ο Γιώργος Καραμίχος στο «Πρωινό».

Και συνέχισε, περιγράφοντας όσα του είπε ο γιατρός και τον ανάγκασε να αλλάξει τα σχέδιά του για το καλό της υγείας του: «Σε μένα ήρθε ο διευθυντής και μου είπε ότι βρήκαν έναν όζο στον πνεύμονα, στον άνω λοβό του αριστερού πνεύμονα. Μου είπαν ότι δεν τους αρέσει και να κάνουμε και μια αξονική γι’ αυτό. Αυτό ήταν 13 Μαρτίου. Τους είπα ότι φεύγω και θα γυρίσω 30 Μαρτίου. Κατεβάζει τη μάσκα και μου είπε πως με περιμένουν κάτω για αξονική τώρα.

Έβγαλαν αμέσως τα αποτελέσματα και μου είπαν ότι πρέπει να κάνω εισαγωγή την ίδια μέρα. Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ γρήγορα. Μου αφαιρέθηκε όλος ο άνω λοβός. Βρέθηκε στην ταχεία βιοψία κακοήθεια, οπότε προληπτικά αφαίρεσαν κατευθείαν και λεμφαδένες για να κάνουν βιοψία. Έμεινα δυο μέρες στην Εντατική, ήμουν ξύπνιος. Μετά περιμέναμε τη βιοψία για να δούμε αν θα κάνω χημειοθεραπεία. Μετά από περίπου τρεις βδομάδες βγήκε η βιοψία και έδειξε ότι οι λεμφαδένες είναι καθαροί. Από εκεί θα μπορούσε να πάει παντού.

Αν είχα φύγει Αμερική και ερχόμουν μετά από τρεις βδομάδες μπορεί να είχε χτυπήσει λεμφαδένες και να ήταν παντού. Μετά περίμενα να δω αν θα γίνει χημειοθεραπεία ή αν θα γίνει στοχευμένη θεραπεία. Τώρα παίρνω ένα χάπι που το ξεκινάω σήμερα για ενάμιση χρόνο. Έχει κάποιες παρενέργειες, όπως ναυτίες. Δε ξέρουμε ακόμη, τώρα ξεκινάω».

Ο ηθοποιός τόνισε πως το κάπνισμα δεν αποτέλεσε αιτία αυτού που συνέβη, ενώ αποκάλυψε και τη στιγμή που «λύγισε»: «Έχω καπνίσει στη ζωή μου αλλά αυτό το συγκεκριμένο μου είπαν πως δεν έχει σχέση με το κάπνισμα. Με βάση τις συμπτώσεις έχει να κάνει με τη μόλυνση του περιβάλλοντος. Το γιατί σε μένα δεν το ρώτησα ποτέ και δεν έχει και καμία σημασία. Από την πρώτη στιγμή είχα δίπλα μου την κόρη μου.

Τη μέρα που έμαθα πως δε θα κάνω χημειοθεραπεία και δεν έκανε μετάσταση, ξέσπασα. Θα μπορούσε να είχε γίνει λευχαιμία. Έκλαψα για πρώτη φορά. Τη ζωή μου την έχω δει αλλιώς από την πρώτη στιγμή που το έμαθα και μπήκα στην εντατική. Το πρώτο που σκέφτηκα ήταν να μην αφήσω χρωστούμενα στα παιδιά μου και το δεύτερο να μην αφήσω χρωστούμενα συναισθηματικά».

Διαβάστε ακόμα:

 Γέννησε η Φωτεινή Αθερίδου

 Πάολα: «Έχω τέσσερις ηλικίες διαφορετικές, ποια είναι άραγε η σωστή;»

 Ξέσπασε η Κατερίνα Καινούργιου: «Κάθε εβδομάδα γράφουν ότι είμαι έγκυος, χάνω παιδί ή έχω 100 εραστές»

Keywords
Τυχαία Θέματα