Γίνε ωμοφάγος όπως η Heidi Klum -Τα υπέρ και τα κατά!

Ας δούμε αρχικά, τι είναι η ωμοφαγία:

Η ωμοφαγία απαγορεύει οτιδήποτε μαγειρεμένο, κυρίως προϊόντα ζωικής προέλευσης, ενώ επιτρέπει απεριόριστη ποσότητα φρούτων, λαχανικών και καρπών.

Σχετικά με την ωμοφαγία επικρατεί η αντίληψη ότι τα ωμά φαγητά είναι σε γενικές γραμμές πιο υγιεινά από τα μαγειρεμένα επειδή δεν χάνουν τα θρεπτικά συστατικά τους, οπότε και η ωμοφαγία είναι ένας καθόλα υγιεινός τρόπος διατροφής.

Πού κρύβεται όμως η … ωμή αλήθεια;

Κάπου στη μέση. Σύμφωνα λοιπόν με τους διατροφολόγους, η ωμοφαγία έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα για τον οργανισμό

σου.

Αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, μία διατροφή που στηρίζεται σε ωμά φρούτα και λαχανικά χαρίζει ενέργεια στον οργανισμό, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και την καύση περισσότερων θερμίδων.

Επίσης, το σώμα διατηρεί περισσότερα υγρά και μένει ενυδατωμένο, σε αντίθεση με την κατανάλωση μαγειρεμένων ή επεξεργασμένων τροφίμων.

Από την άλλη όμως, η ωμοφαγία μπορεί να ευθύνεται για την εμφάνιση αναιμίας ή κούρασης εξαιτίας της έλλειψης απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που βρίσκονται στο κρέας και στα παράγωγά του.

Επιπλέον, τα μη οργανικά προϊόντα περιέχουν μεγάλες ποσότητες παρασίτων που προκαλούν προβλήματα στη χώνεψη και ανεβάζουν τον αριθμό των τοξινών στον οργανισμό.

Το συμπέρασμα που προκύπτει λοιπόν, είναι ότι ναι μεν η κατανάλωση με μέτρο ωμών τροφίμων μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του οργανισμού και να βοηθήσει στο αδυνάτισμα, αλλά η υπερβολική χρήση προκαλεί προβλήματα.

Διάβασε ακόμα: “Μόνο μια σαλατούλα τρώω!” Πώς θα σιγουρευτείς ότι η σαλάτα σου δεν σε παχαίνει!

The post Γίνε ωμοφάγος όπως η Heidi Klum -Τα υπέρ και τα κατά! appeared first on Fay's book.

Keywords
Τυχαία Θέματα