Λευκές τρίχες: υπάρχει λύση;

Η λευκοτριχία είναι ένα είδος επίκτητου αποχρωματισμού της τρίχας που μπορεί να εμφανιστεί κάποια στιγμή στην ζωή ενός ανθρώπου. Απασχολεί κυρίως τους πάσχοντες από το αυτοάνοσο νόσημα της λεύκης, αλλά και εκείνους που έχουν μεμονωμένες λευκές τρίχες που οφείλονται σε άλλους παράγοντες. Η λευκοτριχία επιδρά αρνητικά στην ψυχολογία των ανθρώπων, καθώς είναι συσχετισμένη με τη γήρανση.

Η Μελέτη της κλινικής Advanced Hair Clinics

Ο πλαστικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής της κλινικής εκπόνησε μια

μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 32 ασθενείς, εκ των οποίων 24 γυναίκες και 8 άνδρες με μέσο ηλικιακό όρο τα 51 έτη και φωτότυπο δέρματος Ι-IV. Στους ασθενείς αυτούς εφαρμόστηκε η μέθοδος FUE (Follicular Unit Extraction), μια ελάχιστα επεμβατική και τραυματική διαδικασία που μέχρι σήμερα εφαρμόζεται για την εξαγωγή και εμφύτευση τριχοθυλακίων στη μεταμόσχευση μαλλιών. Η διαδικασία γίνεται με ένα punch, δηλαδή μια συσκευή πολύ μικρής διαμέτρου που μοιάζει με στυλό. Το punch χρησιμοποιείται στην εμφύτευση μαλλιών, γενίου, φρυδιών και δοκιμάστηκε για την αποτελεσματικότητά της στη λευκοτριχία και να διαπιστωθεί αν υπάρχει επανέκφυση των τριχών 3 μήνες μετά τη θεραπεία.

Αποτελέσματα της Μελέτης

Στις 15 περιπτώσεις εφαρμόστηκε στο πρόσωπο, στις 9 στην περιοχή του γενίου, στις 5 στο λαιμό και στις 3 στην περιοχή του μπικίνι. Με τη βοήθεια του punch ο γιατρός προχώρησε στην εκρίζωση ολόκληρου του τριχικού θύλακα. Σε διάστημα 1 εβδομάδας και 3 μηνών και με τη βοήθεια ψηφιακού φωτογραφικού υλικού, έγινε μια εκτίμηση του αποτελέσματος. Από τους συνολικά 32 ανθρώπους που συμμετείχαν στη μελέτη, οι 18 είχαν ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μέσα σε μία συνεδρία, δηλαδή δεν υπήρξε επανέκφυση των λευκών τριχών, ενώ δεν παρατηρήθηκαν μόλυνση και μόνιμες παρενέργειες όπως ουλή και δυσχρωμία τοπικά. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι η πλειονότητα των ασθενών (28 από τους 32) δήλωσαν ικανοποιημένοι σε ποσοστό 87.5%. Περίπου στις μισές περιπτώσεις χρειάστηκαν περισσότερες από μία συνεδρίες για να εξαλειφθεί η λευκοτριχία.

Άλλες θεραπείες για λευκοτριχία

Οι μέχρι τώρα θεραπείες για τη λευκοτριχία περιλαμβάνουν αποτρίχωση με laser, ραδιοσυχνότητες ή αποτρίχωση με κερί. Το μειονέκτημα που έχουν οι παραπάνω θεραπείες είναι ότι οι λευκές τρίχες δεν διαθέτουν μελανίνη και επομένως, δεν μπορούν να εκριζωθούν με το λέιζερ αποτρίχωσης. Επίσης, ούτε η μέθοδος με το κερί ούτε οι ραδιοσυχνότητες προσφέρουν μόνιμο αποτέλεσμα. Αντίθετα, η εξαγωγή τριχοθυλακίων με το εργαλείο punch που εφαρμόζεται στη μέθοδο μεταμόσχευσης μαλλιών FUE, μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα.

The post Λευκές τρίχες: υπάρχει λύση; appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα