Φτιάξτε το τέλειο τραπέζι φαγητού ακολουθώντας αυτούς τους 3 κανόνες!

Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε το τέλειο τραπέζι φαγητού για τους καλεσμένους σας χρειάζεται να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στις λεπτομέρειες. Όπως όλα τα πράγματα που επιδιώκουν να αγγίξουν την τελειότητα έτσι και το τραπέζι χρειάζεται την τέχνη του.

Αν δεν είστε σίγουροι, λοιπόν, για το κατά πόσο το κάνατε σωστά τόσο καιρό υιοθετήστε τους παρακάτω 3 κανόνες.

#1 Προετοιμασία Όταν οι καλεσμένοι σας φτάσουν στο σπίτι το τραπέζι σας πρέπει να είναι έτοιμο, με τα πιάτα, τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια να αστράφτουν – αυτό τους δίνει την αίσθηση πως το γεύμα που θα

ακολουθήσει θα είναι εξίσου ποιοτικό. Πριν, όμως, αγγίξετε τα πιάτα, τα μαχαίρια και τα πιρούνια τοποθετήστε τις καρέκλες γύρω από το τραπέζι και μοιράστε ίσο χώρο στην κάθε μία. Αν χρησιμοποιείτε τραπεζομάντηλο πρέπει να τοποθετήσετε από πάνω σουπλά. Τα σουπλά πρέπει να είναι τοποθετημένα 2 εκ. πιο μέσα από την άκρη του τραπεζιού.

#2 Βάλτε τα μαχαιροπίρουνα Η επόμενη κίνησή σας είναι να τοποθετήσετε στο τραπέζι τα πιάτα και τα μαχαιροπίρουνα. Αν έχετε 2ο και 3ο πιάτο τοποθετήστε τα μαχαιροπίρουνα του 1ου πιάτου στην έξω πλευρά και συνεχίστε προς τα μέσα ανάλογα με τα πιάτα που έχετε. Τα μαχαίρια και τα κουτάλια μπαίνουν δεξιά του πιάτου, ενώ τα πιρούνια αριστερά. Ελέγξτε πως δεν έχουν μείνει πάνω τους λεκέδες από το πλύσιμο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com – thehomeissue, το μεγαλύτερο ελληνικό online περιοδικό αφιερωμένο αποκλειστικά στο σπίτι και τη διακόσμηση.

Δείτε εδώ περισσότερες ιδέες για όλους τους χώρους του σπιτιού σας και τη ζωή σας μέσα σε αυτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα