Έφυγε από τη ζωή γνωστός λαϊκός τραγουδιστής

Την τελευταία του πνοή άφησε, τα ξημερώματα της Κυριακής, ο σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και κιθαρίστας Χρήστος Στυλιανέας. Πέθανε, σε ηλικία 75 χρόνων, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσω Facebook.

«Tον αγώνα τον καλό αγωνίστηκα, τον δρόμο τελείωσα, την πίστη διατήρησα· τώρα, πλέον, μου απομένει το στεφάνι τής δικαιοσύνης, το οποίο ο Kύριος θα μου αποδώσει». Στις 3:15 ο Χρήστος Στυλιανέας μετέβει στον ουρανό να συναντήσει Εκείνον

που υπηρέτησε με αφοσίωση όλα τα χρόνια της ζωής του. Ο Κύριος να τον υποδεχθεί και να του χαρίσει αιώνια ζωή κοντά Του!«, έγραψαν χαρακτηριστικά οι δικοί του άνθρωποι.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 15 Οκτωβρίου και ώρα 15:00 στην “Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία της Πεντηκοστής” (Αυστραλίας 100 & Κανελλοπούλου) και στις 16:30 συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο Α’ Νεκροταφείο Πατρών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας.

O Χρήστος Στυλιανέας είχε μια 40ετή και πλέον θητεία στη δισκογραφία. Εγκατεστημένος από το 1984 στην Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης και θεωρήθηκε αυθεντία στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό τραγούδι.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.

Υπήρξε επίσης σημαντικός αγιογράφος και ζωγράφος, πολλά έργα του οποίου βρίσκονται σε ιερούς ναούς, μοναστήρια και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον χαρακτήριζε η απλότητα, απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έδινε συνεντεύξεις.

Ο Χρήστος Στυλιανέας έχει επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το «Κεφάλαιο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου.

Διαβάστε ακόμα:

Ξέσπασε δημόσια η Δάναη Στράτου: «Το ξεπούλημα της ψυχής σας πρέπει να έχει όρια»

Απίστευτο! Ποια γνωστή δημοσιογράφος στόλισε χριστουγεννιάτικο δέντρο;

Η Μαρία Ναυπλιώτου αποκαλύπτει για ποιον λόγο δέχτηκε την πρόταση για το «Λόγω τιμής»

Keywords
Τυχαία Θέματα