Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δεν υποτιμώ ποτέ τον απέναντι, τη δύναμή του, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον εαυτό μου»

08:06 14/10/2019 - Πηγή: People

Δεν ζούσε ποτέ για τη δημοσιότητα. Απεναντίας, θεωρείται από τους πιο low profile παρουσιαστές της ελληνικής τηλεόρασης, αλλά και ένα πρόσωπο που μας έλειψε διότι η παρουσία του στη μικρή οθόνη δίνει extra δόσεις ποιότητας, φινέτσας και αισθητικής. Λίγο πριν από την επιστροφή του στον Alpha, ο Φώτης Σεργουλόπουλος

μιλάει για το νέο τηλεοπτικό του βήμα, το μιούζικαλ στο οποίο θα συμμετάσχει, την απώλεια της αγαπημένης του ανιψιάς, αλλά και τη ζωή του σήμερα.

Με τον Φώτη κλείνουμε φέτος τον Δεκέμβριο δέκα χρόνια γνωριμίας και θα μπορούσα να πω και φιλίας, μια και ύστερα από τη συνεργασία μας στην εκπομπή ΦΜ Live, που ξεκίνησε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του 2009, εξακολουθούμε να έχουμε μια φιλική σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση. Δεν είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεται για το People. Έχουν προηγηθεί άλλες δυο συνεντεύξεις: μία κοινή με τον Αλέκο, τον αδελφό του, ένα υπέροχο εξώφυλλο λίγους μήνες αφότου έγινε πατέρας, ενώ τώρα κάνουμε μαζί ακόμα μια συνέντευξη με αφορμή την επιστροφή του στην τηλεόραση του Alpha ως παρουσιαστή, σε ένα νέο τηλεπαιχνίδι, το Divided.

«Έχουμε κάνει μαζί συνεντεύξεις σε πολύ σημαντικά γεγονότα της ζωής μου και της καριέρας μου. Πιστεύω πως και αυτή η τηλεοπτική χρονιά είναι ακόμα ένας σημαντικός σταθμός στην καριέρα μου, ένα μεγάλο σκαλοπάτι. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη μου δουλειά ύστερα από μια μεγάλη παύση στην τηλεόραση».

«Όλο αυτό που ζω είναι απόλυτα συνειδητό»

Αυτά τα τρία χρόνια που έλειπε από την τηλεόραση ως κεντρικός παρουσιαστής ενός πρότζεκτ ήταν ιδιαίτερα σημαντικά για εκείνον. «Ήθελα να ασχοληθώ πολύ με το σπίτι μου και την οικογένειά μου. Νομίζω ότι πέρασα τα ωραιότερα πρόσφατα χρόνια της ζωής μου. Είδα καινούρια πράγματα, ξεκουράστηκα, είχα χρόνο για μένα, για τον γιο μου και τους δικούς μου ανθρώπους» ξεκαθαρίζει. Πριν από χρόνια, μου είχε πει ότι η πατρότητα ήταν ένας νέος ρόλος στη ζωή του. Μέσα σε αυτά τα χρόνια εξομολογείται πως αυτή η νέα πραγματικότητα είναι πολύ συνειδητή για εκείνον.

«Είμαι ένας λογικός άνθρωπος, που δεν παρασύρεται από ιδιαίτερους συναισθηματισμούς. Την αισθάνομαι τη γλύκα, αλλά η λογική μου υπερτερεί. Όλο αυτό που ζω είναι απόλυτα συνειδητό και πέρα από απεριόριστη αγάπη, έχει ένα πρόγραμμα, αλλά και ευθύνες. Όσο μεγαλώνει ένα παιδί, συνειδητοποιείς ότι έχεις να αντιμετωπίσεις μια γνώμη απέναντί σου, την οποία δεν την είχες πιο πριν. Γιατί έβλεπες έναν χαρακτήρα ο οποίος σε κοίταζε σαν Θεό. Όσο μεγαλώνει, εξακολουθεί να σε κοιτάει σαν Θεό, αλλά έχει και άποψη. Και αυτή την άποψη πρέπει να τη λαμβάνεις υπόψη σου».

Ο Γιώργος πλέον είναι έξι ετών και πηγαίνει στην πρώτη δημοτικού. «Η πρώτη μέρα στο σχολείο είναι ξεχωριστή για κάθε παιδάκι. Προσωπικά, τη θυμάμαι ακόμα και σήμερα, αλλά την έχω θυμηθεί πολλές φορές μέσα στην πάροδο των ετών. Ήμουν πολύ προσεκτικός σε αυτή την πρώτη μέρα στο σχολείο και θεωρώ πως έτσι είναι τα περισσότερα παιδιά, καθώς είναι μια νέα συνθήκη για εκείνα».

Δεδομένου ότι είναι ένα πρόσωπο αναγνωρίσιμο, ο μικρός Γιώργος έχει αντιληφθεί τη δουλειά που κάνει ο μπαμπάς του; «Με έχει ρωτήσει για ποιο λόγο μάς χαιρετάνε στον δρόμο, αλλά την τηλεόραση δεν την έχει καθόλου στο μυαλό του. Δεν ήθελα να του πω κάτι περισσότερο, για να μην μπει κι εκείνος στη διαδικασία να νομίζει πως είμαστε κάτι διαφορετικό από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Εξάλλου, αυτή η δημοσιότητα δεν τον αφορά. Αυτό, όμως, που του έχω πει είναι ότι φέτος θα παίξω στο θέατρο. Θα είμαι στο Παλλάς σε ένα συγκλονιστικό μιούζικαλ για παιδιά, τη «Βουτιά στη Βυθούπολη», που έχει σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Σε αυτή την παράσταση θα είμαι μαζί με την Μαριέλλα Σαββίδου, τον Ιάσονα Μανδηλά, τον Μέμο Μπεγνή, την Idra Kayne και δεκαπέντε ακόμα ηθοποιούς. Η πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 2 Νοεμβρίου και ο Γιώργος ανυπομονεί να έρθει και να δει την παράσταση».

«Δεν θα μπω ποτέ σε σκέψεις για το αν αξίζω ή όχι ως παρουσιαστής»

Λίγες μέρες πριν από τη θεατρική του πρεμιέρα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, θα έχει και την τηλεοπτική του πρεμιέρα στον Alpha με το τηλεπαιχνίδι Divided, ένα παιχνίδι που θα προβάλλεται καθημερινά στις 15:30 το μεσημέρι. «Ο Οκτώβριος είναι ένας μήνας κόλαση από θέμα δουλειάς, αλλά και πολύ δημιουργικός» προσθέτει εκείνος. Συζητώντας, του επισημαίνω πως η συγκεκριμένη ζώνη στον Alpha (σ.σ.: η μεσημεριανή-απογευματινή 3-5) ήταν στη γλώσσα της πιάτσας μια «καυτή πατάτα» για τον σταθμό, από την άποψη ότι πολλά προγράμματα που έπαιξαν τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο slot δεν στέφθηκαν με επιτυχία, ενώ κάποια από αυτά ολοκληρώθηκαν πρόωρα.

«Ειλικρινά, αυτό είναι κάτι που δεν με επηρεάζει καθόλου. Όλα τα χρόνια που έκανα τηλεόραση, ήμουν απέναντι από μεγάλο ανταγωνισμό. Έχω κάνει όλες τις ζώνες. Δεν υποτιμώ ποτέ τον απέναντι. Δεν υποτιμώ τη δύναμή του, αλλά γνωρίζω πολύ καλά τον εαυτό μου. Αυτό, όμως, που φροντίζω όλα αυτά τα χρόνια είναι να κάνω όσο καλύτερα μπορώ το εκάστοτε πρότζεκτ που αναλαμβάνω. Τώρα για το αν θα πάει καλά ή όχι στα νούμερα, θα σου πω το εξής: είμαι σε μια φάση της ζωής μου που δεν έχω να αποδείξω κάτι ούτε στον εαυτό μου ούτε και στον κόσμο. Την αγάπη του κόσμου την έχω εισπράξει και με το παραπάνω. Από εκεί και πέρα, δεν θα μπω ποτέ σε σκέψεις για το αν αξίζω ή όχι ως παρουσιαστής. Το έχω ξεπεράσει. Η τηλεόραση δεν είναι αρένα, να ρίχνεσαι μέσα σ’ αυτή για να νικήσεις και να φας τον απέναντι. Μπαίνω για να διασκεδάσω τον κόσμο σε αυτό το κομμάτι που μπορώ» λέει με ειλικρίνεια.

Κάποια στιγμή, είχε γραφτεί στο διαδίκτυο ότι εκτός του καθημερινού τηλεπαιχνιδιού στον Alpha, υπήρχε η σκέψη να αξιοποιηθεί σε ένα βραδινό κόνσεπτ. «Πλησίασα το κανάλι με μια δική μου ιδέα που ήταν ένα βραδινό πρόγραμμα. Αυτό το πρόγραμμα το δουλέψαμε για περίπου έναν χρόνο, μέχρι το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πρόκειται για ένα πρότζεκτ που μαζί με τον σταθμό αποφασίσαμε να το αφήσουμε για λίγο και να το επανεξετάσουμε αργότερα. Αυτό που μπορώ να σου πω είναι πως υπάρχει η πρόθεση να γίνει στο μέλλον, αλλά για αρχή συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε με το τηλεπαιχνίδι.

Το Divided έχει πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα τηλεπαιχνίδια. Επιπλέον, ο ρόλος του παρουσιαστή δεν είναι διεκπεραιωτικός, διότι έχει και αυτός έντονη παρουσία και συμμετοχή. Ήταν ένα παιχνίδι που μου το πρότειναν και μόλις είδα την αμερικανική εκδοχή του, μου άρεσε πολύ. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν η αντίδραση του τηλεθεατή και με κράτησε. Σε αυτό το παιχνίδι ο παίκτης θα δείξει τον καλό ή κακό του εαυτό. Και αυτό γιατί υπάρχει πολύ συναίσθημα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο κάθε παίκτης θα εκπλήσσεται κάθε φορά για το τι συμβαίνει στην ομάδα του».

Η επιτυχία τελικά είναι ομαδική υπόθεση; «Πάντα πίστευα στις ομάδες, αλλά ως άνθρωπος ήμουν ανέκαθεν συγκεντρωτικός, υπό την έννοια πως μπορούσα να στήσω πρότζεκτ και ομάδες όχι μόνο στην τηλεόραση, αλλά και στις επιχειρήσεις εστίασης που είμαι συνιδιοκτήτης. Στον Alpha συνάντησα πολλούς ανθρώπους με τους οποίους είχαμε δουλέψει μαζί στο Mega. Και αυτό με έκανε πολύ χαρούμενο, διότι γνωρίζω πόσο δημιουργικοί και ικανοί είναι. Σε όλες τις δουλειές πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Η ομάδα που δούλευε στο Mega δεν ήταν απλώς μια ομάδα που εργαζόταν σε ένα μεγάλο κανάλι. Ήταν μια σχολή κι εγώ με αυτή τη σχολή έμαθα να κάνω τηλεόραση. Από εκεί έμαθα να είμαι και επιλεκτικός στη δουλειά μου, διότι γνωρίζω ορισμένα πράγματα από ένα “σχολείο’’ το οποίο ήταν πολύ σημαντικό. Και ήρθε ξανά η στιγμή να συνεργαστώ με αυτούς τους ανθρώπους και να έχω την ασφάλεια της ομάδας. Είναι άνθρωποι που εμπιστεύομαι.

Στη δουλειά μου δεν πιστεύω στα πολύ ρομαντικά πράγματα, αλλά στους επαγγελματίες. Το συναίσθημα μπορεί να είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας και να μην κάνεις τελικά τη σωστή επιλογή. Από αυτά που έχω βιώσει μέχρι σήμερα στην τηλεόραση, δεν νομίζω πως ο συναισθηματισμός πρέπει να είναι πρωταρχικό κριτήριο για να επιλέξεις τους συνεργάτες σου. Το συναίσθημα, όμως, μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο επικοινωνιακός και να μπορέσεις να δώσεις στον άλλο να καταλάβει αυτό που λες».

«Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές»

Στις 20 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ και με αφορμή τη συνέντευξη της Μαρίας Μπακοδήμου στο People, ο παρουσιαστής είπε στον αέρα πως οι σχέσεις του Φώτη και της Μαρίας δεν είναι πλέον καλές. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «Νομίζω πως δεν μιλάνε και δεν έχουν καθόλου καλή σχέση. Έτσι μου έχουν πει, μπορεί να είναι και λάθος».  Η φράση του Λιάγκα μπορεί να ξέφυγε από τα τηλεοπτικά sites, ωστόσο έκανε εντύπωση σε πολλούς από τη δημοσιογραφική πιάτσα.

Την περασμένη Τρίτη και με αφορμή την συνέντευξη της Μαρίας Μπακοδήμου στην εκπομπή «Ευτυχείτε», η οποία δήλωσε πως μάλλον δεν θα συνεργαζόταν ξανά με τον Φώτη στη τηλεόραση, το θέμα για την μεταξύ τους σχέση επανήλθε για ακόμα μια φορά στο προσκήνιο, συζητήθηκε στην εκπομπή «Μεσημέρι» στον ΣΚΑΙ, ενώ έγινε και σχετική αναπαραγωγή στα sites. «Δεν έχω απαντήσει ποτέ ούτε για τη ζωή μου, αλλά ούτε και για τα προσωπικά μου σε κανέναν που κάνει εικασίες χωρίς να έχει ιδέα για τι πράγμα μιλάει. Τόσα χρόνια στην τηλεόραση προσωπικά δεν έχω δώσει τροφή για σχόλια για τις σχέσεις μου και πώς τις διαχειρίζομαι και ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα. Η Μαρία Μπακοδήμου είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μου και δεν θα σταματήσει ποτέ να είναι Οπότε, για άλλη μία φορά θα επαναλάβω πως δεν με ενδιαφέρουν γνώμες και απόψεις» αρκείται να πει.

Αναρωτιέμαι αν όλα αυτά τα χρόνια αναθεώρησε πράγματα όσον αφορά τις σχέσεις του με ανθρώπους από το φιλικό του περιβάλλον. «Μου αρέσει να έχω δεδομένα και στάνταρ. Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Ακόμα και με ανθρώπους που έχω χαθεί, θα βρω μια αφορμή να ξαναμιλήσουμε και να έρθουμε πάλι σε επαφή. Είχα μια φίλη που την είχα χάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όταν έγινε η πυρκαγιά στο Μάτι, αμέσως μου ήρθε στο μυαλό γιατί είχε σπίτι εκεί. Δεν είχα καν το τηλέφωνό της και μου ήταν δύσκολο να τη βρω. Ξαφνικά βρήκα μια κοινή μας φίλη, η οποία μου έδωσε το τηλέφωνό της και είμαστε πάλι σε επαφή. Οι φίλοι μπορεί να χαθούν για ένα χρονικό διάστημα και να βρεθούν ξανά, χωρίς απαραίτητα να έχουν μαλώσει. Για παράδειγμα εγώ από τη στιγμή που έκανα οικογένεια εστίασα εκεί και μπορεί να της έδωσα περισσότερο χρόνο από όσο έδινα πριν στον εαυτό μου και τους φίλους μου. Αυτό ίσως να παραξενέψει κάποιους ανθρώπους. Όμως, ξέρω πως υπάρχει μια λογική εξήγηση και είναι κατανοητό. Αν κάποιος έρθει και μου πει “Επ Φώτη, χάθηκες’’, αμέσως θα ταρακουνηθώ.

Στη ζωή μου είχα φίλους με τους οποίους χαθήκαμε, αλλά ξαναήρθαμε κοντά. Έχουν ανοίξει και κλείσει κύκλοι. Επίσης, αν συμβεί ένα μεγάλο γεγονός στη ζωή σου και τους ξαναδείς, συνειδητοποιείς πως όντως έχεις χαθεί. Ο καιρός περνάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Προχθές έλαβα στο Facebook μήνυμα από έναν φίλο μου το οποίο έλεγε: “Αφήνω τις μέρες και περνούν, αφήνω τους μήνες, αφήνω τα χρόνια και πρέπει να σου μιλήσω γιατί ο καιρός περνάει και το χάνουμε’’. Σκέφτηκα μέσα μου πόσο δίκιο έχει, διότι έχουμε να τα πούμε χρόνια. Για μένα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η επαφή και η φιλία. Δεν είναι κάτι το οποίο εύκολα το βγάζω από πάνω μου».

«Αποδέχομαι την αλήθεια και το γεγονός»

Αλήθεια, ποια είναι η σχέση του με τον χρόνο που περνά; «Πάντα θέλουμε να είμαστε όμορφοι, αρεστοί και γοητευτικοί. Σαφώς και μια φυσική φθορά θα σε ταράξει, είτε είσαι άντρας είτε γυναίκα. Όσο περνάνε όμως τα χρόνια, ωριμάζω. Κατά κάποιον τρόπο, νομίζω πως ο χρόνος με αναζωογονεί. Αισθάνομαι πολύ όμορφα διότι με γεμίζει από εμπειρίες. Τον χρόνο τον θεωρώ σύμμαχο, αν και στο πέρασμά του φέρνει απώλειες. Αυτό είναι που φοβάμαι περισσότερο στη ζωή μου και γι’ αυτό φροντίζω να είμαι καλά στην υγεία μου και με τη σειρά μου να φροντίζω τους ανθρώπους που είναι κοντά μου να είναι κι εκείνοι καλά» εξηγεί.

Μια πρόσφατη και συνάμα μεγάλη απώλεια για την οικογένεια του Φώτη ήταν η αυτή της ανιψιάς του, Αντιγόνης Σεργουλοπούλου, η οποία έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Σεπτέμβριο σε ηλικία μόλις 27 ετών. «Όταν ένας άνθρωπος χάνει ένα μέλος της οικογένειάς του πρέπει να το διαχειριστεί. Η περίπτωσή μου δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και καλούνται να το διαχειριστούν. Έτσι είναι η ζωή. Δεν είναι πάντα μια χαρά», εξομολογείται. Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν στη μετά θάνατον ζωή. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. «Δεν είναι κάτι που το πιστεύω. Από την άλλη, δεν ξέρω αν αυτό μου στερεί κάτι».

Μπαίνοντας στη διαδικασία να διαχειριστεί τις απώλειες αγαπημένων του προσώπων, ποια είναι η διδαχή που παίρνει για την επόμενη μέρα της δικής του ζωής; «Προφανώς αντιδρώ με ένστικτο. Αποδέχομαι την αλήθεια και το γεγονός. Θα αποδεχτώ την ήττα, ότι έχασα. Είναι απλό, αλλά και δύσκολο να το χωνέψεις. Γιατί η απώλεια ενός ανθρώπου είναι μια ήττα στη ζωή σου. Πρέπει, όμως, να μάθουμε να χάνουμε».

Αλλάζοντας θέμα, σκέφτομαι πως εδώ και αρκετά χρόνια, πέρα από παρουσιαστής και άνθρωπος της τηλεόρασης, έχει δημιουργήσει και δυο επιτυχημένες επιχειρήσεις: Ένα κλαμπ στην Αθήνα και ένα εστιατόριο στην Κηφισιά. Ο Φώτης είναι πολυπράγμων και δεν επαναπαύεται ποτέ στις δάφνες του. «Στις επιχειρήσεις έχω έναν πολύ καλό συνεργάτη, με τον οποίο συνεταιριζόμαστε. Οπότε, δεν έχω ιδιαίτερη αγωνία. Πηγαίνουμε πολύ καλά τόσο με το κλαμπ όσο και με το εστιατόριο, επομένως ασχολούμαστε με αυτά, τα αγκαλιάζουμε και τα προσέχουμε. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις πολλά πράγματα όταν έχεις επιτυχία».

Ο Φώτης επιστρέφει και στα τηλεοπτικά πλατό, αλλά και στο θεατρικό σανίδι. Όσο για τον ελεύθερό του χρόνο, αυτό είναι ξεκάθαρο και αδιαπραγμάτευτο πως θα τον αφιερώνει στην οικογένειά του. «Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε. Όπως σου είπα και πριν, ο Οκτώβρης είναι δύσκολος. Από τον Νοέμβριο και μετά, όλα θα μπουν σε μια ρέγουλα και θα πάρουν τον δρόμο τους».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Keywords
φωτης σεργουλοπουλος, δυναμη, low, extra, alpha, live, Χριστούγεννα, people, νέα, θεατρο, συγκεκριμένο, slot, επηρεάζει, φας, ειλικρίνεια, καλοκαιρι, συμμετοχή, mega, sites, σκαι, καιρος, facebook, αθηνα, κινηση στους δρομους, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, www.facebook.com, eurobank alpha, alpha eurobank, Καλή Χρονιά, νεος παπας, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, η ζωη, ξανα, το θεμα, βημα, γλυκα, γνωμη, γυναικα, δουλεια, ηττα, θεμα, καριερα, κηφισια, προγραμμα, σκαι, τηλεοραση, τηλεφωνο, υγεια, φιλια, φυσικη, alpha, mega, people, αγαπη, αγωνια, αμοιβαια, ανθρωπος, απωλεια, αφορμη, γεγονοτα, γεγονος, γινει, γλωσσα, δευτερα, διαστημα, δικη, δωσει, διαδικτυο, εγινε, εδινα, ευκολα, ειλικρίνεια, ειπε, υπαρχει, εκτιμηση, εννοια, ενστικτο, εξι, επηρεάζει, επιτυχια, ετων, εφυγε, ζωη, ζωης, ζωη μου, ζωνη, ζωνες, ιδεα, ηλικια, κεφαλαιο, λογο, ματι, μηνες, μιουζικαλ, μαρια, μυαλο, ομαδα, παντα, οθονη, οικογενεια, οκτωβριος, ουσιαστικα, παιδι, παιδια, παλλας, περιβαλλον, προγραμματα, ρολο, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σκεψεις, σπιτι, σχολειο, σχολια, τρια, τριτη, εικασιες, φας, φθορα, φωκας, φωκας ευαγγελινος, φορα, χαθηκαμε, χρονος, ομορφα, ανηκει, ασφαλεια, δαφνες, δικιο, δουλειες, δωσεις, extra, φιλοι, ιδιαιτερα, κομματι, low, μια φορα, ομαδες, παιχνιδι, sites, slot, υπεροχο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα