Δημήτρης Μοθωναίος: “Δέχθηκα στο Instagram 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες κακοποίησης”

Ιδιαίτερα χαρούμενη ήταν η Φαίη μας σήμερα, καθώς φιλοξένησε στο “Πρω1νό” έναν αγαπημένο της φίλο και πρώην συνεργάτη. Ο Δημήτρης Μοθωναίος βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και μίλησε για την εκστρατεία που κάνει μαζί με το Σωματείο ELIZA για να πετύχουν την επιμήκυνση του χρόνου παραγραφής των αδικημάτων σεξουαλικής κακοποίησης που τελούνται σε ανηλίκους. 

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ. 

Ο ηθοποιός τέσσερις μήνες μετά τη συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε στη Φαίη, αποκάλυψε τον μεγάλο αριθμό μηνυμάτων που δέχτηκε από ανθρώπους που βίωσαν παρόμοιες καταστάσεις. και μίλησε για την εκστρατεία.

“Δέχθηκα

στο Instagram 40.000 μηνύματα που αφορούσαν παρόμοιες ιστορίες σεξουαλικής κακοποίησης. Σκέφτηκα ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό. Τα διάβασα όλα. Είναι μεγάλο το ποσοστό των παιδιών που δέχονται κακοποίηση στη χώρα μας και δεν το επικοινωνούν. Τα ποσοστά είναι πολύ μεγάλα. Οι περισσότερες περιπτώσεις το έλεγαν πρώτη φορά. Αισθάνθηκα μια πολύ μεγάλη ευθύνη χωρίς να ξέρω πώς να το διαχειριστώ για να βοηθήσω.

Το Σωματείο ELIZA συμβάλλει στον εντοπισμό της κακομεταχείρισης των παιδιών και στην πρόληψη, που είναι το ήμισυ του παντός. Οι 40.000 είναι μεγάλο νούμερο. Απάντησα σε όλους με πολύ προσοχή, γιατί αυτά είναι ευαίσθητα πράγματα. Όταν μοιράζεσαι κάτι και καταλαβαίνεις ότι είναι κι άλλοι εκτός από εσένα, είναι βοηθητικό. Ήμουν σίγουρος ότι ήμουν μόνος μου.”, είπε μεταξύ άλλων.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Διαβάστε ακόμη:

Διονύσης Σαρακίνης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον τελικό του MasterChef 5!

Αλέξης Παππάς: Η απάντησή του για την αποκάλυψη της Ελίζαμπεθ Ελέτσι ότι υπήρξε ερωτική συνεύρεση στο Survivor!

MasterChef: “Λύγισε” η Μαργαρίτα Νικολαΐδη on air-Η συγκίνηση της Κατερίνας Καραβάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα