“Μπορεί το αντηλιακό που φοράω να μου στερεί τη βιταμίνη D”; Απαντάμε στην ερώτηση που σας βασανίζει όλες!

Όλες σας, ειδικά κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, έχετε μια σημαντική απορία… Αφού φοράτε αντηλιακό, πως παίρνετε τη βιταμίνη D την οποία, όπως πολύ καλά ξέρετε την λαμβάνουμε κυρίως από τον ήλιο; Έχετε απόλυτο δίκιο και οι ειδικοί είναι εδώ για να σας δώσουν την απάντηση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Επιβάλλεται να φοράτε αντηλιακό καθημερινά κι αυτό είναι κανόνας. Είναι το προϊόν που προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία μεταξύ των οποίων είναι και ο καρκίνος του δέρματος.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η

δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #HalaReda (@lalo_reda) στις 8 Ιούν, 2020 στις 2:04 πμ PDT

Η βιταμίνη D, από την άλλη, κάνει καλό στα κόκαλα αφού αυξάνει τα επίπεδα του κάλσιου στο αίμα και αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητη. Οι ειδικοί μάλιστα υποστηρίζουν πως θεωρείται περισσότερο κάτι σαν ορμόνη παρά σαν βιταμίνη.

Ενισχύει το μυικό σύστημα και παράλληλα την λειτουργία της καρδιάς. Αν τα επίπεδα της βιταμίνης D είναι χαμηλά υπάρχει περίπτωση να παρουσιαστούν ερεθισμοί στην επιδερμίδα, κοκκινίλες ή ακόμη και έκζεμα.

Η συγκεκριμένη βιταμίνη ενισχύεται με τρεις συγκεκριμένους τρόπους: Την έκθεση στον ήλιο, τη σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα. Τροφές όπως ψάρι, γάλα, αυγά και λάδι βοηθούν πολύ.

Πολύ σημαντική είναι η ηλιοθεραπεία η οποία όμως είναι επικίνδυνη. Θα πρέπει προσέχετε υπερβολικά, να την κάνετε με την απαραίτητη προστασία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sabine Dittmar (@sabi_fashion_styling) στις 8 Ιούν, 2020 στις 2:50 πμ PDT

Πως μπορείτε να λάβετε την απαραίτητη βιταμίνη D ενώ φοράτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας;

Οι ακτίνες UVB βοηθούν τον οργανισμό να παράγει βιταμίνη D. Το αντηλιακό όμως τις μπλοκάρει, ώστε να προστατεύσει το δέρμα. Οι ειδικοί παρόλα αυτά επιμένουν πως κανένας δεν απλώνει τόσο μεγάλη ποσότητα αντηλιακού ώστε να μην “περνά” η βιταμίνη-ορμόνη.

Για να είστε σίγουρες λοιπόν για την προστασία σας, καλό είναι να εφαρμόζετε ποσότητα αντηλιακού ίση με 6 κουταλάκια του γλυκού κάθε δύο ώρες. Τώρα. για να λάβετε την απαραίτητη βιταμίνη χρειάζεται να εκτεθείτε 15-60 λεπτά ανάλογα με τον φυσικό τόνο του δέρματος. Από εκεί και πέρα η παραγωγή σταματά.

Αυτό σημαίνει λοιπόν πως η έκθεση στον ήλιο είναι αναγκαία αρκεί να γίνεται με την απαραίτητη προστασία.

Διαβάστε ακόμη:

Summer nail art: Δείτε τα 10 ωραιότερα πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας!

DIY: Σας έκαψε ο ήλιος; Αυτή η μάσκα θα σας ανακουφίσει!

Keywords
Τυχαία Θέματα