Αθηνά Μαξίμου: «Έκανα πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία»

Την νέα τηλεοπτική σεζόν η Αθηνά Μαξίμου θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά «Οι  Πανθέοι» στον ΣΚΑΪ. Με αφορμή το νέο της αυτό επαγγελματικό βήμα, η γνωστή ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και στον Γιάννη Βίτσα.

Μέσα σ’ όλα, η ίδια αναφέρθηκε στη βοήθεια που έλαβε από την ψυχοθεραπεία και στο πόσο σημαντικό είναι για τον κάθε άνθρωπο να αγαπά τον εαυτό του.

Όσα είπε η Αθηνά Μαξίμου στη συνέντευξή
της

Σε μια παλαιότερη συνέντευξη είπατε «έμαθα να ακούω τον εαυτό μου, να μην τον τιμωρώ, να μην τον μαλώνω». Ποια ήταν η διαδικασία που ακολουθήσατε;

Είναι μεγάλη δυστυχία, για την δική μου ιδιοσυγκρασία, να περιμένει ένας άνθρωπος την έξωθεν μαρτυρία για να πιστέψει ότι αξίζει, ότι υπάρχει, ότι είναι άξιος αγάπης, φροντίδας και το ότι μπορεί να αγαπήσει άλλους ανθρώπους. Πρέπει κανείς πρώτα να αγαπήσει και να φροντίσει τον εαυτό του, γιατί χωρίς αυτό είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να αγαπήσει και να φροντίσει κανέναν άλλον γύρω του. Όποτε το κατανοήσει αυτό, καταλαβαίνει ότι χρειάζεται απλά να ηρεμήσει και να προσφέρει στονε αυτό του αυτά που θα ήθελε να του προσφέρει κάποιος άλλος. Εάν το πράξει, ανοίγει ο δρόμος.

Με ποιον τρόπο αναγνωρίσατε ότι πρέπει να το κάνετε; Κάνατε ψυχοθεραπεία;

Έκανα πολλά χρόνια ψυχοθεραπεία. Είναι το μεγαλύτερο δώρο απέναντι στον εαυτό μου. Δεν θα το άλλαζα με τίποτα. Όμως δεν φτάνει μόνο αυτό, πρέπει να είναι κανείς προς αυτόν τον δρόμο του να αναγνωρίσει και να αγαπήσει τον εαυτό του.

Διαβάστε ακόμα:

Μαριαλένα Ρουμελιώτη: Απαντά στα αρνητικά σχόλια για τη φωτογραφία στην Παναγία της Τήνου

Φαίη: Οι αποκαλύψεις για τη γέννηση του μωρού των Μουζουράκη – Κόζαρη

Κατερίνα Καινούργιου: «Ο Ουγγαρέζος δεν μου κάνει τίποτα, είμαστε σαν φίλες»

Keywords
Τυχαία Θέματα