Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Πότε και που θα γίνει η κηδεία του -Η επιθυμία της οικογένειάς του

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε την τελευταία του πνοή στα 43 του χρόνια, ύστερα από 2ετη μάχη που έδινε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Η είδηση του θανάτου του έχει προκαλέσει σοκ τις τελευταίες ώρες, αφού ο Ολυμπιονίκης του Taw Kwon Do και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στον αθλητικό χώρο όσο και γενικά.

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης άφησε

πίσω του τον έρωτα της ζωής του, τη σύντροφό του, Δώρα Τσαμπάζη και τα δύο τους παιδιά, την Ελεάννα και τον Γιώργο. Η σύζυγός του βρισκόταν από την αρχή στο πλευρό του, με την πρώτη ανάρτηση μετά τον θάνατό του να ραγίζει καρδιές.

Πότε και που θα γίνει η κηδεία του

Το Σάββατο 15/10 θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη τα αγαπημένα του πρόσωπα. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 16:00 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως ενώ μία ώρα νωρίτερα, στις 15:00, η σορός του θα εκτεθεί προς χαιρετισμό.

O ενταφιασμός του θα γίνει στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων, να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα παρακάτω ευαγή ιδρύματα: Φλόγα- Σύλλογος Γονέων Παίδων Με Νεοπλασματική Ασθένεια, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Ποιος ήταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης γεννήθηκε 17 Οκτωβρίου 1979 και ήταν Έλληνας αθλητής του Tae Kwon Don. Ανήκε στο Αθλητικό Σωματείο «Μέγας Αλέξανδρος» της Θεσσαλονίκης. Είχε στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις σε διεθνείς και ευρωπαϊκές διοργανώσεις του αθλήματος, με σημαντικότερη τα αργυρά μετάλλια στην κατηγορία των +80 κιλών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Προπονητής του ήταν ο Κώστας Τζιδημόπουλος. Το Δεκέμβριο του 2008, ψηφίστηκε με 1.875 ψήφους ως ο κορυφαίος αθλητής για το 2008 από τον ΠΣΑΤ. Το Μάρτιο του 2019, ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2019[2] και το Σεπτέμβριο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή εκπροσώπου του κόμματος.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000 υπέστη κάταγμα στην κνημιαία ακρολοφία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για δύο χρόνια. Επανήλθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Στη διοργάνωση αυτή, αγωνίστηκε στην κατηγορία των +80 κιλών και έφθασε μέχρι τον τελικό, που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2004. Στον τελικό ηττήθηκε από τον Νοτιοκορεάτη Μουν Ντάε-σανγκ με νοκ άουτ στον πρώτο γύρο, με αποτέλεσμα να κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο.

Το 2008, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Ρώμη και προηγήθηκε χρονικά κατά 3 μήνες των Ολυμπιακών αγώνων του Πεκίνου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών στον τελικό με τον Γάλλο πρωταθλητή Πασκάλ Ζεντίλ.

Η επόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο. Ο Νικολαΐδης στις 23 Αυγούστου του 2008 προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό (στην κατηγορία των +80 κιλών), όπου όμως γνώρισε και πάλι την ήττα στις λεπτομέρειες (5-4) από τον Νοτιοκορεάτη Τσα Ντονγκ-Μιν. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο, αποκλείστηκε νωρίς και δεν διεκδίκησε μετάλλιο.

Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των +87 κιλών, χάνοντας στον ημιτελικό από τον Αζέρο Ταβαγκούλ Μπαϊράμοβ.

Διαβάστε ακόμα:

Άννα Πρέλεβιτς: Αποκάλυψε πότε θα παντρευτούν με τον Νικήτα Νομικό

Πηνελόπη Πιτσούλη: «Οι δυσκολότερες στιγμές μου ήταν οι αποβολές μου»

Κολωνός: Στις φυλακές Τρίπολης και Γρεβενών θα οδηγηθούν οι συλληφθέντες για τον βιασμό

Keywords
Τυχαία Θέματα