Αυτό είναι το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών στο Deree!

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές και φοιτήτριες δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να σπουδάσουν παράλληλα στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είτε για ένα ακόμη πλήρες πτυχίο, είτε για μία υποειδίκευση (minor). Έτσι, όσοι συμμετέχουν, ωφελούνται ιδιαίτερα, τόσο από τον συνδυασμό των δύο ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών συστημάτων, όσο και από τις ευκαιρίες που προσφέρει η φοίτηση στο Deree.

Κάθε

χρόνο, ολοένα και περισσότεροι φοιτητές των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων επιλέγουν να φοιτήσουν παράλληλα στο Deree, με στόχο να δώσουν περισσότερη αξία στην εκπαίδευσή τους, να μάθουν πώς να λειτουργούν σε ένα διεθνές περιβάλλον, να αποκτήσουν διεθνή ακαδημαϊκή και επαγγελματική εμπειρία αλλά και να εφοδιαστούν καλύτερα για τα επόμενά τους βήματα μετά την αποφοίτηση.

Το Deree υποστηρίζει αυτό το συνδυασμένο πρόγραμμα σπουδών με πολλούς τρόπους:

Προσφέρει ελαστικό ωράριο μαθημάτων ώστε να διευκολύνει τους φοιτητές. Προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς ακαδημαϊκών μονάδων από το δημόσιο πανεπιστήμιο στο Deree με αναγνώριση μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, μετά από αξιολόγηση. Έτσι, μειώνεται η διάρκεια φοίτησης για την απόκτηση πτυχίου από το Deree. Διαθέτει ένα ευρύ πρόγραμμα υποτροφιών και οικονομικής στήριξης, που προσφέρει βοήθεια στο 90% των αιτούντων.

Το Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών του Deree δίνει στους φοιτητές των δημόσιων ΑΕΙ την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προγράμματα πιστοποιημένα από αμερικανικό και βρετανικό οργανισμό, παράλληλα με τις σπουδές τους σε ελληνικά πανεπιστήμια. Με τη φοίτηση στο Πρόγραμμα Παράλληλων Σπουδών, οι φοιτητές ταυτόχρονα αποκτούν πρόσβαση σε διεθνείς επαγγελματικές ευκαιρίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αφού μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα study abroad ή πρακτικής άσκησης σε κορυφαίες εταιρείες.

Τα οφέλη:

Δύο εκπαιδευτικά συστήματα προς όφελος του φοιτητή

Για παράδειγμα, ένας φοιτητής Νομικής ή σχολών του Πολυτεχνείου μπορεί να σπουδάσει παράλληλα Marketing στο Deree, ή ένας φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων μπορεί να πάρει από το Deree πτυχίο Ψυχολογίας. Η συνδυασμένη γνώση και η έκθεση και στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα εφοδιάζει τον φοιτητή με ικανότητες που βοηθούν στην ένταξή του στην αγορά εργασίας τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Major & Minor: Πτυχίο ή υποειδίκευση;

Ανάλογα με το πεδίο σπουδών και τα ενδιαφέροντά τους, ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει το επίπεδο και τον τομέα στον οποίο θα εμβαθύνει τις γνώσεις του. Το Deree προσφέρει 27 προγράμματα σπουδών για την απόκτηση πτυχίου Bachelor και 43 υποειδικεύσεις – δηλαδή ένα πρόγραμμα 6-7 μαθημάτων που ονομάζεται minor σύμφωνα με το αμερικανικό σύστημα σπουδών. Οι δε αριστούχοι φοιτητές των ελληνικών πανεπιστημίων μπορούν να διεκδικήσουν μία υποτροφία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Σχετικά με τις υποτροφίες του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Τα προνόμια του Προγράμματος Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Από το 2014, με την υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέρονται υποτροφίες και σε φοιτητές και φοιτήτριες ΑΕΙ με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις που θέλουν να ακολουθήσουν μία υποειδίκευση στο Deree και να δώσουν πρόσθετη αξία στο ελληνικό πτυχίο τους.

Το αποτέλεσμα είναι φοιτητές με διευρυμένες προσλαμβάνουσες, εξοικείωση με το αμερικανικό σύστημα σπουδών, άνεση στην αγγλική γλώσσα και, φυσικά, πολύ καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές ή προοπτικές εισαγωγής σε ένα κορυφαίο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 θα δοθούν 84 υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές του Προγράμματος Παράλληλων Σπουδών, καλύπτοντας –σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας – ένα σημαντικό μέρος των διδάκτρων τους.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» στο Deree προσφέρει στους υπότροφους μοναδικές ακαδημαϊκές δυνατότητες και πρόσβαση σε ευκαιρίες καριέρας τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας:

Εξοικείωση με το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα (ενεργή συμμετοχή των φοιτητών στο μάθημα, case studies, ομαδικές εργασίες και έρευνα, υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκά προγράμματα και πλήθος δραστηριοτήτων, εκπαίδευση σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις).

Βελτίωση της ικανότητας χειρισμού της αγγλικής γλώσας (όλα τα μαθήματα διδάσκονται στα αγγλικά).

Πρόσβαση σε ακαδημαϊκό προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου που θα του προσφέρει άρτια ακαδημαϊκή καθοδήγηση.

Σπουδές σε ένα διεθνές περιβάλλον:

– Δυνατότητα αποφοίτησης στο εξωτερικό για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα (Study Abroad): Πρόγραμμα «ανταλλαγής» φοιτητών με συνεργαζόμενα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

– “Real time” διαπανεπιστημιακές διαλέξεις: Φοιτητές του Deree και πανεπιστημίων του εξωτερικού παρακολουθούν το ίδιο μάθημα μέσω εξελιγμένων ψηφιακών προγραμμάτων e-learning.

– Πρακτική άσκηση σε διεθνείς κορυφαίους ομίλους: Φοιτητές του Deree αποκτούν σημαντική επαγγελματική εμπειρία, δουλεύοντας σε πολυεθνικές εταιρείες εκτός Ελλάδας.

Υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού (Career Services):

– Συμβουλευτική για τη σωστή επιλογή μεταπτυχιακού προγράμματος ή/και επαγγελματικού κλάδου, βοήθεια στη σύνταξη του βιογραφικού σημειώματος, προετοιμασία για επαγγελματικές συνεντεύξεις.

Συμμετοχή σε επαγγελματικές εκθέσεις και business events. Πρόσβαση σε αγγελίες για εργασία μερικής ή ολικής.

– Ευκαιρίες απασχόλησης μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Career Services και των social media.

Πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο αποφοίτων, που μετρά 53.000 μέλη σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα