Αυτά είναι τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε στη σχέση μας!

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, οι δυσκολίες, η έλλειψη επικοινωνίας, ακόμα και η απόσταση, δημιουργούν προβλήματα στη σχέση. Συγκεντρώσαμε τα 5 πιο σημαντικά. Δείτε ποια είναι παρακάτω.

1. Απαιτούμε ο σύντροφός μας να προσαρμοστεί στα θέλω μας: Συνήθως περιμένουμε από αυτόν να έχει το ενδιαφέρον του πάνω μας κατά αποκλειστικότητα και όταν αυτό δε γίνεται υπάρχουν εντάσεις και προστριβές. Χρειάζεται να έχουμε λοιπόν στο νου μας ότι ο καθένας εκφράζει όλα όσα θέλει με τον δικό του τρόπο και πρέπει να το αποδεχτούμε.

2. Μειώνεται η επικοινωνία: Είναι σημαντικό να επικοινωνούμε

μέσα στη σχέση μας για όσα σκεφτόμαστε, νιώθουμε και βιώνουμε είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε σε συλλογικό. Αυτό βοηθά και στο να ερχόμαστε πιο κοντά με τον σύντροφό μας, αλλά και στο να μπορεί να μας καταλάβει αλλά και να μας δώσει καλύτερα αυτό που χρειαζόμαστε.

3. Εκδήλωση ενδιαφέροντος: Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάμε να σκεφτόμαστε και να δείχνουμε ενδιαφέρον στον άλλον. Κάτι που πραγματικά ξέρουμε πως ευχαριστεί τον σύντροφο μας πρέπει να το δίνουμε, αλλά και όταν κάτι γνωρίζουμε πως τον ενοχλεί ή δεν του αρέσει, να φροντίζουμε να το περιορίζουμε.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Olivia Palermo (@oliviapalermo) στις 17 Μάι, 2020 στις 1:00 μμ PDT


4. Μην ξεχνάτε τον εαυτό σας: Η φροντίδα του εαυτού μας  είναι κάτι πολύ σημαντικό που συνήθως αλλάζει ο καθένας μπαίνοντας σε μία σχέση. Χρειάζεται να κρατήσουμε σε προτεραιότητα κάποιες βασικές ανάγκες μας και θέλω μας,  έτσι θα νιώθουμε πολύ πιο ολοκληρωμένοι και ικανοποιημένοι και θα είμαστε ικανοί να προσφέρουμε και στην σχέση μας περισσότερα.

5. Δείξε περισσότερη κατανόηση στον σύντροφό σας: Η κατανόηση όσο και αν φαίνεται απλή η ξεκάθαρη είναι απαραίτητη μέσα στη σχέση κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο. Το να μπορούμε να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τις ανάγκες και τα θέλω του συντρόφου μας, είναι σπουδαίο για μια ισορροπημένη και υγιή σχέση. Μόνο έτσι και ο σύντροφός μας αλλά και εμείς θα νιώθουμε μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια στη σχέση μας.

Τέλος, εάν νιώθετε ότι υπάρχουν διαφωνίες σε σημαντικά για εσάς ζητήματα στη σχέση σας, αλλά δυσκολεύεστε με τον τον σύντροφό σας, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν ειδικό είτε σε ατομικό επίπεδο είτε και για μια συνάντηση ζεύγους, όπου θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσει ο καθένας την πλευρά του άλλου και να βρεθεί μία κοινή ισορροπία.

Αγγελική Καβαλλιεράτου, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας / Ψυχολόγος BSc, Κλινική & Κοινοτική Ψυχολόγος MSc, Ειδικευόμενη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Μετεκπαίδευση στην Παιδοψυχολογία και Ψυχολογία Εφήβων

Tel: 6983433267

Site: www.aggelikikavallieratou.gr

Email: [email protected]

Φωτογραφίες: Pinterest 

Μια ματιά ακόμα: Βγήκες μόλις από μια μακροχρόνια σχέση; 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν δεσμευτείς ξανά…

Keywords
Τυχαία Θέματα