Αφιέρωμα στο αξεπέραστο στιλ της Ζωής Λάσκαρη

Πριν από ένα χρόνο η Ζωή Λάσκαρη έφυγε από τη ζωή ήρεμα στον ύπνο της βυθίζοντας στη θλίψη όλη την οικογένειά της αλλά και την Ελλάδα! Η Ζωή Λάσκαρη υπήρξε μοναδική ηθοποιός, εκπληκτική μητέρα αλλά και ένα fashion icon της εποχής της που άφησε ιστορία.

Η ίδια ακολουθούσε πάντα πιστά τις τάσεις της μόδας γνωρίζοντας όμως τι ακριβώς της ταίριαζε. Το 1967 έκανε την πιο τολμηρή εμφάνιση

της καριέρας της προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στην τότε συντηρητική Ελλάδα. Η Ζωή πήγε στο Φεστιβάλ Καννών με την ταινία «Οι θαλασσιές οι χάντρες» και κατάφερε να εντυπωσιάσει όλη την Ευρώπη εκτός από την Ελλάδα που θεώρησε την εμφάνισή της υπερβολική και προκλητική καθώς η σταρ επέλεξε να φορέσει διαφανές φόρεμα (κάτι που συνήθιζαν να κάνουν πολλές σταρ του εξωτερικού εκείνη την περίοδο).

Η Ζωή Λάσκαρη λάτρευε τα ρούχα των Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών αλλά δεν δίσταζε να αγοράζει ρούχα ακόμα και από κινέζικα μαγαζιά καθώς πάντα πίστευε πως «Δεν σε κάνει το ρούχο άνθρωπο, εσύ κάνεις το ρούχο». Μάλιστα είχε δηλώσει παλαιότερα στο Πρω1νό:

«Από τα κινέζικα παίρνω πολύ ωραία πράγματα και φθηνά. Μου αρέσουν και το χαίρομαι γιατί είναι πολύ ωραία πράγματα. Δεν σε κάνει το ρούχο άνθρωπο, εσύ κάνεις το ρούχο. Είναι θέμα προσωπικότητας, αν περιμένεις να σε κάνει το ρούχο, έχεις χάσει το παιχνίδι».

Η Ζωή Λάσκαρη στη 2η εμφάνισή της στο Φεστιβάλ Καννών, μια μέρα μετά την εμφάνισή της με το διαφανές φόρεμα.

Σήμα κατατεθέν της Ζωής Λάσκαρη υπήρξε το έντονο eyeliner στα μάτια της όταν ξεκίνησε την καριέρα της, το μπλαζέ ύφος της που άφησε ιστορία και λατρεύτηκε από όλους τους σκηνοθέτες και το μεγάλο χαμόγελό της. Αυτά τα στοιχεία σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθησή της έκαναν κάθε ρούχο να δείχνει πολύ ταιριαστό πάνω της.

Keywords
Τυχαία Θέματα