Αποκάλυψη: Θρίλερ στη Σαντορίνη για τους «βασιλιάδες των ξενοδοχείων»

COVER STORYΟι ισχυρισμοί του για τον «εφιάλτη που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή» Αποκάλυψη: Θρίλερ στη Σαντορίνη για τους «βασιλιάδες των ξενοδοχείων»Σάββατο, Αύγουστος 18, 2018 - 16:30

❱❱ Αμερικανός μεγαλοδικηγόρος διεκδικεί αποζημίωση-μαμούθ από ατύχημα σε σκάφος

Απο την
Ντέμη Ντάβαρη

Αποζημίωση-μαμούθ διεκδικεί Αμερικανός μεγαλοδικηγόρος για τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα που συνέβη πριν από περίπου έναν μήνα σε σκάφος εταιρίας συμφερόντων του ομίλου Χαϊδεμένου - της πασίγνωστης οικογένειας ξενοδόχων της Σαντορίνης!

Με

εξώδικο που απέστειλε στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες και έχοντες την εκμετάλλευση του επίμαχου σκάφους, ο Αμερικανός τουρίστας ζητά να του καταβληθεί άμεσα το ποσό των 230.000 ευρώ για τα ιατρικά έξοδα που έχει ήδη πληρώσει και την ηθική βλάβη που υπέστη, ενώ για το συμβάν διέταξε άμεσα προανάκριση το Λιμεναρχείο του νησιού.

Οι ονειρεμένες διακοπές με φόντο την καλντέρα για τον Νεοϋορκέζο μεγαλοδικηγόρο Michael Schwartzberg μετατράπηκαν σε έναν ατέλειωτο εφιάλτη, που, όπως ο ίδιος καταγγέλλει, λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει στο εξώδικό του, στις 21 Ιουλίου τραυματίστηκε σοβαρά κατά την αποβίβασή του από το ενοικιαζόμενο σκάφος «SUNSET MILOS» σε αποβάθρα της Σαντορίνης, στο πλαίσιο μονοήμερης εκδρομής, για την οποία κατέβαλε το ποσό των 760 ευρώ για τέσσερα άτομα.

«Το θύμα αφέθηκε δίχως κανένα μέτρο ασφαλείας και δίχως την παραμικρή επαγγελματική από μέρους σας επιμέλεια να αποβιβαστεί σε ένα απόκρημνο και κατεστραμμένο κυριολεκτικά σημείο το οποίο αποτέλεσε “παγίδα θανάτου” για τον ίδιο, σε συνδυασμό με τους εγκληματικούς χειρισμούς της εταιρίας σας σχετικά με το σκάφος και την επίβλεψη της ασφάλειας των επιβαινόντων σε αυτό» αναφέρει χαρακτηριστικά το εξώδικο που στρέφεται κατά της Ανώνυμης Ξενοδοχειακής Τεχνικής Ναυτιλιακής Εταιρίας Canaves Oia, των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Αλέξανδρου και Μάρκου Χαϊδεμένου, του πατέρα τους, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Χαϊδεμένου, της μητέρας τους και αντιπρόεδρου του Δ.Σ. Αννας, καθώς και των εταιριών OIA ΓΙΩΤΙΝΓΚ Ο.Ε. και ΣΑΝΣΕΤ ΟΙΑ ΝΕΠΑ, συμφερόντων του ομίλου.

Μάλιστα, καταλογίζει δόλο στους διαχειριστές του σκάφους, καθώς, όπως σημειώνει, μόνο εκείνοι γνώριζαν την επικινδυνότητα του σημείου αποβίβασης και παρ' όλα αυτά επέλεξαν «να διενεργήσουν τη διαδρομή αυτή γνωρίζοντας και αποδεχόμενοι την επικινδυνότητά της με κίνητρο την είσπραξη του αντιτίμου». Από την πτώση στη μοιραία αποβάθρα ο Αμερικανός μεγαλοδικηγόρος υπέστη διάνοιξη του αριστερού του τετρακεφάλου, όπως πιστοποίησε ο θεράπων ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου της Θήρας, ενώ στη συνέχεια έπαθε θρόμβωση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του! Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, θα χρειαστεί πολλαπλά χειρουργεία και παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα περπατήσει ξανά!

Ηλεκτρονική επιστολή

Μάλιστα, όπως αναφέρει στο εξώδικο, οι εμπλεκόμενοι «ομολόγησαν» την ευθύνη για το ατύχημα, καθώς δύο ημέρες μετά το συμβάν και συγκεκριμένα «στις 23/07/18 απέστειλαν ηλεκτρονική επιστολή στην οποία μάλιστα επιχειρούν αυτοβούλως να “συμβιβάσουν” την υπόθεση στο εξευτελιστικό για τη σοβαρότητά της ποσό των 700 €»!

«Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να ανακουφίσουν τον πόνο του κ. Schwartzberg, αλλά έχουμε διενεργήσει πλήρη επιστροφή χρημάτων για την ημερήσια περιήγησή σας στον λογαριασμό Pay Pal σας» έγραφε το επίμαχο e-mail.

O δικηγόρος, που έχει ήδη υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο, υποστηρίζει ότι «έχει υποστεί τεράστια οικονομική ζημία, η οποία αναλύεται σε δυσθεώρητα κονδύλια νοσηλίων, διαφυγόντων κερδών και σε υψηλότατη ηθική βλάβη», προσθέτοντας ότι «η σωματική του βλάβη τον έχει καταστήσει -ελπίζει προσωρινά- ανάπηρο και καταρρακωμένο ψυχολογικά».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεα:

«ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ» ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΤΙΚΟ ΝΗΣΙ

Τέσσερα ξενοδοχεία «διαμάντια», χτισμένα στα πιο προνομιακά σημεία της Σαντορίνης, που έχουν «σαρώσει» τις διεθνείς διακρίσεις, και μία βίλα υψηλής αισθητικής που αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας απαρτίζουν τον επί θηραϊκής γης παράδεισο που δημιούργησε σταδιακά η οικογένεια Χαϊδεμένου.

Ο πρόεδρος του ομίλου Canaves Oia Γιάννης Χαϊδεμένος, άρχισε με τη σύζυγό του Αννα, το 1985, να «χτίζει» σιγά σιγά την ξενοδοχειακή αυτοκρατορία, μετατρέποντας τις τέσσερις κάναβες της οικογένειας (οι υπόσκαφοι χώροι όπου έφτιαχναν κρασί) σε πολυτελείς σουίτες.

Το 2010 ο διορατικός ξενοδόχος παραδίδει τη σκυτάλη της διαχείρισης στους γιους του Μάρκο και Αλέξανδρο, με τον πρώτο να προτείνεται φέτος για τον τίτλο του «ξενοδόχου της χρονιάς» από το Virtuoso, ένα από τα μεγαλύτερα αμερικανικά δίκτυα πολυτελών διακοπών!

Σήμερα, το συγκρότημα «Canaves Oia Santorini» περιλαμβάνει το «Canaves Hotel», το «Canaves Suites», το «Canaves Oia Sunday Suites», την «Canaves Villa» και το εντυπωσιακό «Epitome», στο βόρειο τμήμα της Οίας. Την ίδια ώρα ο όμιλος αναπτύσσεται και δεν μένει μόνο στην παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών, καθώς συνεργάζεται τα τελευταία χρόνια με την εταιρία διοργάνωσης κρουαζιέρων Sunset Oia (sunset-oia.com).

Τι δήλωσε στην «Espresso» o δικηγόρος του τουρίστα

«Ο κορυφαίος Αμερικανός δικηγόρος και managing partner της Δικηγορικής Εταιρίας Winget, Spadafora & Schwartzberg, LLP, Michael Schwartzberg, ανέθεσε στο γραφείο μας την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς και αγωγής αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης κατόπιν του βαρύτατου ναυτικού ατυχήματος στην Οία της Σαντορίνης κατά την αποβίβασή του από σκάφος συμφερόντων κραταιού τουριστικού ομίλου της νήσου» εξήγησε στην «Espresso» o δικηγόρος του Αμερικανού τουρίστα Τέλλος Αγαπηνός.

«Εχουμε απόλυτη πεποίθηση ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα εξισορροπήσει με τις αποφάσεις της τον πόνο στον οποίο βρίσκεται ο εντολέας μας εξαιτίας των εγκληματικών πράξεων και παραλείψεων των πλοιοκτητών και εφοπλιστών αντιδίκων μας» πρόσθεσε.

Michael Schwartzberg
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα