Vera Wang: H No1 σχεδιάστρια νυφικών στον κόσμο μιλάει για την κρίση στους γάμους λόγω του κορωνοϊού

Η αγαπημένη σχεδιάστρια Vera Wang έδωσε συνέντευξη στο WWD και μίλησε για τον κορωνοιό αλλά και το ταξίδι που έκανε στο Παρίσι όταν ξεκίνησε να εξαπλώνεται η πανδημία.

Η ίδια αποκάλυψε πως πήγε στο Παρίσι για την Εβδομάδα Μόδας και είχε σκοπό να δει από κοντά πολλούς αγαπημένους της φίλους όπως τον Rick Owens, τον Hedi Slimane της Celine, τον Pierpaolo Piccioli του οίκου Valentino

και τη Demna Gvasalia του οίκου μόδας Balenciaga.

Η ίδια τόνισε πως πήγε στο πρώτο show του Owens και ένιωθε έντονα τον φόβο καθώς ήδη ο ιός είχε αρχίσει να εξαπλώνεται.

«Πίστευα πως τα υπόλοιπα 3 shows που σχεδίαζα να πάω, δεν θα γίνονταν. Αλλά έγιναν τελικά», δήλωσε η Wang στο WWD. «Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει πια την καθημερινότητα όλων των ανθρώπων. Από εδώ και στο εξής δίνω προτεραιότητα στους εργαζόμενους μου. Ολόκληρη η ζωή τους κρέμεται από την εταιρεία μου και δεν το ξεχνώ ποτέ αυτό».

Τι είπε η ίδια για το δικό της show; «Ήταν πριν από περίπου 6μιση εβδομάδες και από τότε ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα. Αν το καλοσκεφτείς, είναι τρελό! Νομίζω πως το show μου έγινε πριν από 3 χρόνια. Τόσο μακρινό μου φαίνεται».

Η ίδια είναι η Νο1 σχεδιάστρια νυφικών στον κόσμο και τόνισε για το φετινό καλοκαίρι: «Οι περισσότεροι γάμοι αναβάλλονται. Προσπαθήσαμε να το χειριστούμε με έξυπνο τρόπο. Είμαστε σε ένα πολύ συναισθηματικό κομμάτι της μόδας, που είναι γάμοι. Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν να ζήσουν την ωραιότερη στιγμή της ζωής τους».

Η σχεδιάστρια αποκάλυψε πως ήταν από τις πρώτες που έκλεισε τα καταστήματά της: «Είχαμε πολλούς λόγους για να το κάνουμε. Προφανώς γιατί αυτή ήταν κατευθυντήρια γραμμή της κυβέρνησης αλλά και επειδή πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στα showrooms μας δεν είναι νέοι σε ηλικία, και έχουμε ευθύνη γι’ αυτούς.Τα μόνα που δεν έχουμε κλείσει είναι τα wedding showrooms λόγω των γάμων που ευτυχώς κάποιοι εξακολουθούν να υφίστανται».

Ποια είναι η σχέση της με τους υπαλλήλους της; «Πολλές μοδίστρες μου ήθελαν να εργαστούν από το σπίτι. Είπαν “μας δίνεις μια μηχανή και υφάσματα κι εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε δυναμικά από το σπίτι μας”. Νομίζω ότι αισθάνονται προβληματισμένες, όπως όλοι μας. Αγαπούν τη δουλειά τους απλώς δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν την κατάσταση.Δεν γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσει αυτό. Πάμε μέρα με την ημέρα. Για κάποιους από αυτούς η δουλειά είναι ό, τι πολυτιμότερο έχουν».

Πώς νιώθει η ίδια αυτή τη στιγμή: «Αυτό που αισθάνομαι πραγματικά σε ένα προσωπικό, ανθρώπινο επίπεδο, είναι ότι φαίνεται να υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο μήνυμα εκτός από το προφανές και επιστημονικό. Δεν μιλώ σαν γκουρού, αλλά ίσως είναι κάτι πιο πνευματικό και μεγαλύτερο από ό, τι εμείς ως ανθρώπινα όντα έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε. Ίσως μας πιέζει να κοιτάξουμε τη ζωή με διαφορετικούς τρόπους, ίσως με βραδύτερο ρυθμό. Ίσως αυτή η αναγκαστική επιβράδυνση να μας κάνει να επανεκτιμήσουμε τον τρόπο με τον οποίο όλοι ζούμε. Θέλω να πω, τρέχουμε με χίλια χωρίς λόγο».

Διαβάστε ακόμα: Τα βιβλία μόδας που αξίζει να διαβάσεις όσο μένεις στο σπίτι!

Δες μέσα σε ένα βίντεο του 1 λεπτού τα outfit που μπορείς να δημιουργήσεις τις επόμενες μέρες στο σπίτι

Τα πιο ωραία tips για stylish εμφανίσεις όλες τις ώρες της ημέρας

Keywords
Τυχαία Θέματα