Ελαιόλαδο: Κάνει καλό στην επιδερμίδα ή όχι-Οι ειδικοί απαντούν

Αρκετές φορές από εδώ σας έχουμε προτείνει να χρησιμοποιείτε το ελαιόλαδο σε DIY μάσκες για την επιδερμίδα. Τη θρέφει και χαρίζει απαλότητα και λάμψη ενώ λειαίνει τις λεπτές γραμμές χάρη στις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες αλλά και τη βιταμίνη Ε που περιέχει στη σύνθεση του.

Πάντα όμως το συνδυάζουμε με άλλα υλικά όπως για παράδειγμα αβοκάντο ή πατάτα. Όσον αφορά στην εφαρμογή του απευθείας στο δέρμα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας τις συμβουλές των δερματολόγων.

Όσες έχετε λιπαρές επιδερμίδες καλό είναι να αποφεύγετε

το ελαιόλαδο αφού έχει την ιδιότητα να κλείνει τους πόρους. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να σας εμφανιστούν σπυράκια. Δεν είναι κανόνας αλλά οι δερματολόγοι τονίζουν και το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Φυσικά δεν μπορείτε να το ανακαλύψετε αν δεν το χρησιμοποιήσετε. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να σταματήσετε να το απλώνετε. Επίσης μπορείτε να ρίξετε μια σταγόνα ελαιόλαδου στην ενυδατική σας κρέμα. Η ποσότητα είναι ελάχιστη και το πιθανότερο είναι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα.

Στις κανονικές και ξηρές επιδερμίδες το ελαιόλαδο είναι “βάλσαμο” αφού χαρίζει απίθανη λάμψη και απαλότητα. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να το απλώνετε άφοβα μία φορά την ημέρα αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.

Διαβάστε ακόμη:

Lip scrub: Θα το χρειαστείτε μιας και η μάσκα ξηραίνει τα χείλη -Δείτε τα αγαπημένα μας!

Ariana Grande: Ανέβασε selfie χωρίς την εμβληματική της αλογοουρά και μας έδειξε τα υπέροχα σγουρά μαλλιά της

Keywords
Τυχαία Θέματα