Skip και οικονομία πάνε μαζί: Το αγαπημένο μας απορρυπαντικό γιορτάζει τα 50 του χρόνια με πλούσια δώρα και έναν αναλυτικό οδηγό για το σωστό και ανέξοδο πλύσιμο των ρούχων!

Για να έχεις πάντα μια ντουλάπα γεμάτη με καθαρά ρούχα που μοσχοβολούν, δεν αρκεί να διαθέτεις μόνο ένα εξελιγμένο τεχνολογικά πλυντήριο και τα καλύτερα απορρυπαντικά της αγοράς, αυτά δηλαδή που εμπιστεύονται εδώ και πολλές δεκαετίες όλες οι γυναίκες. Αναφερόμαστε φυσικά στα προϊόντα της οικογένειας Skip που κλείνει φέτος 50 χρόνια και το γιορτάζει με μια ονειρεμένη καμπάνια που θα σε συναρπάσει.

Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς όλα σωστά, ώστε να πετυχαίνεις κάθε φορά το ωραιότερο αποτέλεσμα στα ρούχα σου και ταυτόχρονα

να κάνεις μεγάλη οικονομία στο νοικοκυριό σου.

Για να το καταφέρεις, συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις, από τη δοσολογία του απορρυπαντικού και τη σκληρότητα του νερού, μέχρι την ιδανική θερμοκρασία που πρέπει να πλένεις τα ρούχα σου, αλλά και μια σειρά από φανταστικά tips που θα σου λύσουν τα χέρια και θα… γεμίσουν το πορτοφόλι σου.

Έχε το νου σου στη δοσολογία:

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείς το απορρυπαντικό σωστά και να βάζεις την ποσότητα που πρέπει, είτε επιλέγεις συμπυκνωμένα υγρά, είτε κάψουλες, είτε σκόνες, είτε υγρά Skip. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δίνεις πάντα προσοχή στο πίσω μέρος κάθε συσκευασίας όπου αναγράφεται αναλυτικά η ποσότητα απορρυπαντικού που χρειάζεσαι ανάλογα με τους λεκέδες που έχεις στα ρούχα σου.

Μάθε τα πάντα για τη σκληρότητα του νερού που έχεις στο σπίτι σου:

Το σκληρό νερό περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, και μια σειρά από άλλα μέταλλα και άλατα, οπότε τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείς δεν διαλύονται καλά στο νερό και δεν κάνουν αφρό. Έτσι, τα ρούχα σου δεν καθαρίζουν τελείως και μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνεις ξανά, αυξάνοντας την κατανάλωση ρεύματος και καταστρέφοντας σιγά σιγά τις ίνες τους. Χωρίζεται σε αυτό με προσωρινή σκληρότητα νερού που μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μαλακώσει με βρασμό και σε εκείνο με μόνιμη σκληρότητα νερού που μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση χημικών, επεξεργασίας ή με τη χρήση φίλτρου για τη συγκράτηση των αλάτων του νερού.

Για να την ελέγξεις, άνοιξε τη βρύση σε έναν νιπτήρα ή στην μπανιέρα, ρίξε απορρυπαντικό στο νερό και παρατήρησε αν κάνει αφρό εύκολα ή όχι. Αν δεν κάνει εύκολα τότε είναι σκληρό. Για να το κάνεις πιο μαλακό, καθάριζε τακτικά τα άλατα από τον σωλήνα και τη βρύση και χρησιμοποίησε απορρυπαντικό πλυντηρίου Skip, όπως το το υγρό απορρυπαντικό Skip Πανίσχυρο Μικρό για να έχεις πάντα άριστα αποτελέσματα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, κάλεσε στο τηλέφωνο που αναγράφεται στον λογαριασμό ύδρευσης.

Πλύνε μόνο όταν το πλυντήριό σου είναι γεμάτο:

Συγκεντρώνοντας μια μεγάλη ποσότητα ρούχων και πλένοντάς τα όλα μεμιάς, εκμεταλλεύεσαι κάθε λίτρο νερό και δεν κάνεις την παραμικρή σπατάλη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φορτώνεις υπερβολικά το πλυντήριο, γιατί σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα δεν θα σε ικανοποιήσει καθόλου. Τα ρούχα σου δεν θα καθαριστούν και θα αναγκαστείς να τα βάλεις ξανά να πλυθούν. Σου προτείνουμε να γεμίζεις το πλυντήριό σου ως τα 3/4 του κάδου, ή βάσει των οδηγιών του κατασκευαστή.

Βάλε τα ρούχα σου στην κατάλληλη θερμοκρασία:

Η επιλογή της κατάλληλης θερμοκρασίας πλύσης για τα ρούχα σου είναι σημαντική, γιατί έτσι θα τα διατηρήσεις καθαρά και παράλληλα θα κρατήσουν την αρχική τους φόρμα χωρίς να συρρικνωθούν στο πλύσιμο. Γι’ αυτό θα πρέπει πάντα να κοιτάζεις τις ετικέτες τους.

Πλύση στους 30 βαθμούς: Σε αυτή μπορείς να βάλεις τζιν, κοντομάνικα μπλουζάκια αλλά και μάλλινα και ευαίσθητα ρούχα.

Πλύση στους 40 βαθμούς: Ιδανική θερμοκρασία για βαμβακερά, ρεγιόν και άλλα συνθετικά ρούχα.

Πλύση στους 60 βαθμούς: Εδώ μπορείς να βάλεις τα πολύ βρώμικα ρούχα, ιδιαίτερα αυτά που φοράς συνεχώς στο σπίτι.

Κάνε πάντα προεργασία στους λεκέδες:

Για να εξαφανίσεις όλους τους λεκέδες από τα ρούχα σου αποτελεσματικά και με την πρώτη πλύση, χρειάζεται πάντα μια προεργασία. Εδώ σου έχουμε 7 από τους πιο συχνούς λεκέδες που κάνουμε τόσο εμείς, όσο και τα παιδιά: Αυγό, σάλτσα ντομάτας, σοκολάτα, λάδι, φρούτα, μαρμελάδα και παγωτό και πως μπορείτε να τους εξαφανίστε με το Skip. Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε αναλυτικά όλα τα βήματα.

Συνέχισε την καλή δουλειά και μετά το πλύσιμο:

Η οικονομία δεν σταματάει όταν τελειώνει το πλυντήριο, αλλά συνεχίζεται και στο άπλωμα των ρούχων. Ναι, κι όμως. Όσο πιο τακτοποιημένα τα τοποθετήσεις στα σχοινιά σου, τόσο λιγότερο χρόνο, ενέργεια και χρήματα θα γλιτώσεις όταν έρθει η ώρα να τα σιδερώσεις. Μερικά μάλιστα από αυτά, θα τα τοποθετήσεις κατευθείαν στην ντουλάπα σου, ενώ άλλα θα χρειαστούν την μισή προσπάθεια για να σιδερωθούν.

Και τέλος ένα σωτήριο αλλά τόσο απλό tip – Τα τρία καλάθια για τα άπλυτα:

Βάλε δίπλα στο πλυντήριό σου όχι ένα, αλλά τρία διαφορετικά καλάθια, για τα λευκά, τα χρωματιστά και τα μαύρα. Κάθε φορά που θα λερώνεις ένα ρούχο θα το βάζεις κατευθείαν στο καλάθι που του αναλογεί και μόλις εκείνο γεμίσει, θα το αδειάσεις κατευθείαν στον κάδο και θα το πλύνεις. Έτσι θα αποφύγεις μια και καλή τον εφιάλτη με το βουνό με τα άπλυτα στο πάτωμα, και θα πλένεις σταδιακά, βάζοντας ένα πλυντήριο τη φορά, κάνοντας στην ουσία πραγματική οικονομία.

Μπορείς να δεις κι άλλα φανταστικά tips κάνοντας κλικ στο στο vazoplintirio.gr, το site που δημιούργησε για τα 50 του χρόνια το Skip και που πραγματικά θα σου λύσει όλες τις απορίες, αλλά και το βίντεο σπό την καμπάνια που σου παρουσιάζει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα τι πραγματικά συμβαίνει μέσα στο πλυντήριο κατά τη διάρκεια μιας πλύσης με το διασημότερο απορρυπαντικό στον πλανήτη.

Κι αφού έμαθες τα πάντα για το πως πρέπει να κάνεις οικονομία, ήρθε η ώρα να πάρεις μέρος στον ωραιότερο διαγωνισμό με το πιο χρηστικό δώρο. Κάνε το quiz και κέρδισε Skip για έναν ολόκληρο χρόνο!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα