Let’s get happy: 9 επιστημονικοί τρόποι για να βρεις την ευτυχία!

Η ευτυχία δεν είναι κάτι που απλά μας συμβαίνει. Αντιθέτως, πρέπει να το δημιουργήσουμε και να βρίσκουμε τρόπους να παραμένουμε θετικοί. Σου προτείνουμε 9 αποτελεσματικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να εξελίξεις το επίπεδο της ζωής σου σύμφωνα με την επιστήμη. Κάποια από αυτά είναι απλά και κάποια άλλα θα σε εκπλήξουν!

1. Μπορείς να επιλέξεις να είσαι χαρούμενη με το να αλλάξεις τη στάση σου απέναντι στη ζωή, να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους και τα πιστεύω που ως τώρα μπορεί να μη σε καθοδηγούσαν σωστά. Μάθε να ελέγχεις τα συναισθήματά σου και να απομακρύνεις τους τοξικούς για ‘σένα

ανθρώπους.

2. Βελτίωσε τη διατροφή σου με το να τρως ένα καλό πρωινό και άλλα 2 ισορροπημένα γεύματα. Βάσει της επιστήμης, τα συστατικά που περιέχονται σε κάθε τροφή έχουν και τον αντίστοιχο αντίκτυπο στον οργανισμό και τη διάθεσή σου. Για παράδειγμα τα ψάρια και οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνη D, ενισχύουν την έκκριση σεροτονίνης στον εγκέφαλό σου, πράγμα που σε κάνει πιο ευδιάθετη.

3. Βάλε την άσκηση στη ζωή σου για να βελτιώσεις σώμα και πνεύμα. Η ψυχολογία υποστηρίζει ότι με την άσκηση απελευθερώνονται συγκεκριμένα χημικά συστατικά στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνα για την καλή σου διάθεση, σε χαλαρώνουν και φυσικά καταπολεμούν την κατάθλιψη.

4. Προσπάθησε να κοιμάσαι αρκετά και όσο καλύτερα γίνεται. Γύρω στις 7 ώρες είναι η ιδανική διάρκεια για έναν καλό ύπνο.

5. Ενίσχυσε τις φιλίες σου. Τι καλύτερο από το να έχεις δίπλα σου άτομα που νοιάζονται για ‘σένα, σε αγαπούν πραγματικά και με τα οποία μπορείς να κάνεις ουσιώδεις συζητήσεις;

6. Μην ξεχνάς τα θετικά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Κράτα ημερολόγιο έστω και για τις πιο μικρές καθημερινές στιγμές που όμως σου χαρίζουν χαμόγελο και θετική ενέργεια.

7. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Μάθε να σε συγχωρείς και διάθεσε χρόνο για τον εαυτό σου και τις αγαπημένες σου δραστηριότητες.

8. Απόλαυσε τα οφέλη της φύσης, κάνε έναν περίπατο στο πάρκο και δες πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεσή σου με μόνο 5 λεπτά σωματικής δραστηριότητας.

9. Κάνε θετικές σκέψεις χωρίς να πέφτεις στην παγίδα να κρίνεις κάποιον ή να κρατάς κακία. Η αχαριστία και οι αρνητικές πράξεις και σκέψεις είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοι του well-being σου.

Πηγή:https://www.myfit.gr/

Keywords
Τυχαία Θέματα