DIY: 4 μάσκες μαλλιών για αναδόμηση, ενυδάτωση και αποτοξίνωση -Ποια θα απλώσετε σήμερα;

Αυτό το weekend δυστυχώς δεν διαφέρει και πολύ από τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας αφού θα μείνετε μέσα. Επίσης προβλέπεται κακοκαιρία που σημαίνει πως θα αναβάλλετε προφανώς τη μία και μοναδική σας έξοδο μέχρι το super marker.

Σήμερα λοιπόν εμείς σας προτείνουμε να ασχοληθείτε με τα μαλλιά σας κάνοντας μια μάσκα με υλικά που έχετε στην κουζίνα σας. 

Εμείς έχουμε 4 διαφορετικές συνταγές

ώστε να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει στις ανάγκες σας. 

Μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης

Θα χρειαστείτε: 1/2 κούπα γάλα, 1 μπανάνα, 2 κ.γ. μέλι και 3 κ.γ. λάδι από αβοκάντο ή ελαιόλαδο.

Λιώνετε τη μπανάνα, τη βάζετε σε ένα μπολ, ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια απλώνετε τη μάσκα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών σας και φοράτε το σκουφάκι τους ντους. Την αφήνετε για 30 λεπτά και ξεπλένετε καλά.

Μάσκα και scrub επανόρθωσης

Θα χρειαστείτε: 2 αυγά, 2 κ.γ. καστορέλαιο ή ελαιόλαδο, λίγο χυμό λεμονιού και 2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη.

Για τη μάσκα θα βάλετε στο blender τα αυγά και θα τα χτυπήσετε καλά. Στη συνέχεια θα προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Όταν γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα, το απλώνετε στα μαλλιά και το αφήνετε να δράσει για 30 περίπου λεπτά. Τέλος, ξεβγάζετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Για το scrub θα χρειαστεί να προσθέσετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αφού ετοιμάσετε το scrub, το απλώνετε με τα δάχτυλα στο τριχωτό  της κεφαλής και κάνετε μασάζ για λίγο και στη συνέχεια το αφήνετε για 15 λεπτά. Τέλος λούζετε τα μαλλιά σας με σαμπουάν και τα ενυδατώνετε με conditioner.

Μάσκα αποτοξίνωσης

Θα χρειαστείτε: 2 κ.σ. μηλόξυδο, 1 κούπα νερό και το χυμό μισού λεμονιού.

Αναμείξτε και τα τρία υλικά σε ένα μπολ. Λούστε τα μαλλιά σας κανονικά και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα. Την αφήνετε για 15 λεπτά και ξεβγάζετε.

Μάσκα λάμψης

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. λάδι καρύδας και 1 κ.σ. μέλι.

Αναμειγνύετε καλά τα υλικά. Απλώνετε τη μάσκα σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών και την αφήνετε για 20 λεπτά. Αμέσως μετά λουστείτε και ενυδατώστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν και το conditioner.

Διαβάστε ακόμη:

Fake bangs: Δείτε τα top tutorials για να αποκτήσετε αφέλειες χωρίς να τις… κόψετε!

Είναι αλήθεια πως η ενυδατική κρέμα χεριών μειώνει τη δράση του αντισηπτικού; Δείτε τι λένε οι ειδικοί!

Keywords
Τυχαία Θέματα