Aυτομαυριστικά: Tips εφαρμογής για ονειρεμένο χρώμα χωρίς μπαλώματα!

Επειδή οι κρέμες και οι οροί μαυρίσματος νέας γενιάς, τα λεγόμενα self tanners, είναι πολύ μόδα για να χαρίσουν σε λίγα λεπτά σοκολατένιο μαύρισμα, χωρίς να χρειάζεται να εκτεθείς στον ήλιο, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα στην εφαρμογή τους! Για να έχετε το αποτέλεσμα που ζητάτε χωρίς να δημιουργηθούν τα ανεπιθύμητα “μπαλώματα” και να απλωθεί σωστά το προϊόν!

Τι πρέπει να προσέξετε στην ετικέτα αλλά και κατά την εφαρμογή; Σας δίνω όλα τα tips!

#Τύπος δέρματος:

Διαφορετικές κρέμες μαυρίσματος είναι

σχεδιασμένες για διάφορους τύπους δέρματος. Προσέξτε εάν το προϊόν είναι κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας (κανονικό, ξηρό, λιπαρό, ευαίσθητο κ.λπ.) για να αποφύγετε πιθανούς ερεθισμούς.

#Αντηλιακή προστασία:

Μερικές κρέμες μαυρίσματος μπορεί να περιέχουν αντηλιακό, αλλά δεν περιέχουν όλες. Εάν το προϊόν δεν παρέχει αντηλιακή προστασία, φροντίστε να εφαρμόσετε αντηλιακό ξεχωριστά για να προστατεύσετε το δέρμα σας από τις βλαβερές ακτίνες UV.

#Συστατικά:

Ελέγξτε τη λίστα συστατικών για τυχόν αλλεργίες.

#Τρόπος εφαρμογής:

Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για την εφαρμογή της κρέμας μαυρίσματος. Ορισμένα προϊόντα ενδέχεται να απαιτούν γάντια ή συγκεκριμένες τεχνικές για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη εφαρμογή και να αποφευχθεί ο λεκές των χεριών σας ή τα αποτελέσματα με ραβδώσεις. Aπλώστε καλά το προϊόν δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις κλειδώσεις, στον αγκώνα και το γόνατο αλλά ακόμα και ανάμεσα από τα δάχτυλα!

#Απολέπιση:

Είναι απαραίτητο να κάνετε απολέπιση στο δέρμα σας πριν εφαρμόσετε την κρέμα μαυρίσματος. Αυτό αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και εξασφαλίζει ομοιόμορφη εφαρμογή, συμβάλλοντας στην αποφυγή κηλίδων.

#Ένταση χρώματος:

Ξεκινήστε με ένα προϊόν που προσφέρει βαθμιαία μαύρισμα ή πιο ανοιχτόχρωμη ένταση. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να δημιουργήσετε αργά το επιθυμητό μαύρισμα και να αποφύγετε ένα αφύσικο ή υπερβολικά σκούρο αποτέλεσμα.

#Ομοιόμορφη εφαρμογή:

Αφιερώστε χρόνο για να απλώσετε την κρέμα μαυρίσματος με ακρίβεια στο σώμα σας.

#Πλύνετε τα χέρια μετά την εφαρμογή:

Φροντίστε να πλένετε καλά τα χέρια σας μετά την εφαρμογή της κρέμας μαυρίσματος για να αποφύγετε λεκέδες στις παλάμες και τα δάχτυλα.

#Συντήρηση και επανεφαρμογή:

Ακολουθήστε τις οδηγίες του προϊόντος για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας και να εφαρμόσετε ξανά την κρέμα όπως χρειάζεται. Ορισμένες κρέμες μαυρίσματος μπορεί να απαιτούν καθημερινές εφαρμογές, ενώ άλλες διαρκούν περισσότερο.

#Αποφύγετε την επαφή με ρούχα και έπιπλα:

Οι κρέμες μαυρίσματος μπορεί να λερώσουν τα υφάσματα και τα έπιπλα, επομένως να είστε προσεκτικοί κατά τη διάρκεια και μετά την εφαρμογή.

#Αποθήκευση:

Αποφύγετε να αφήνετε το αυτομαυριστικό σε ακραίες θερμοκρασίες ή άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την αποτελεσματικότητά του.

Και προσοχή!Οι κρέμες μαυρίσματος δεν υποκαθιστούν το αντηλιακό όταν εκτίθενται στο φυσικό φως του ήλιου ή στο σολάριουμ!

Πηγή φωτογραφιών: Pexels

Μια ματιά ακόμα:

Megan Fox: Έκανε το τέλειο updo στα μαλλιά! 

Keywords
Τυχαία Θέματα