6 τροφές για καλύτερο ύπνο!

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Ένας κακός ή ανεπαρκής ύπνος θα μας δημιουργήσει κούραση, εξάντληση και κακή διάθεση. Ωστόσο, υπάρχουν περίοδοι στην ζωή μας που λόγω κούρασης δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε ή ξυπνάμε τακτικά κατά την διάρκεια του ύπνου. Δοκιμάστε να εντάξετε τις παρακάτω τροφές στην διατροφή σας για να βελτιώσετε τον ύπνο σας.

Ξηροί καρποί

Η κούραση συνδέεται άμεσα με την κακή ποιότητα ύπνου. Οι ξηροί καρποί

περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες που δρουν κατά του άγχους και του στρες. Μία χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια είναι η ιδανική επιλογή.

Βρώμη

Η βρώμη περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που βοηθάνε το νευρικό μας σύστημα. Είναι ιδανική για τα άτομα που δεν μπορούνε να κοιμηθούνε ή θέλουν να ηρερήσουν μετά από μία δύσκολη ημέρα. Σκεφτείτε απλά ότι καταναλώνουν βρώμη καθημερινά όλοι οι αθλητές.

Μέλι

Το μέλι έχει ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό μας. Περιέχει μία ουσία που μας βοηθάει να νιώθουμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη διάθεση. Δρα ως αντικαταθλιπτικό. Πιείτε γάλα ή τσάι με μέλι αμέσως πριν πάτε για ύπνο.

Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν μία ουσία που λειτουργεί ως υπνωτικό χάπι. Επίσης, περιέχει μεγάλη ποσότητα κάλιο που βοηθάει τον οργανισμό να ηρεμήσει και να χαλαρώσει πιο γρήγορα. Μία μπανάνα καθημερινά το απόγευμα είναι απαραίτητο να καταναλώνετε.

Ψωμί ολικής άλεσης

Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει ουσίες που μειώνουν τις πιθανότητες κατάθλιψης, το άγχος και το στρες. Ακόμα, μία φέτα ψωμί πριν τον ύπνο μας βοηθάει να κοιμηθούμε καλύτερα. Μπορείτε να προσθέσετε και μαρμελάδα ή μέλι.

Λιναρόσπορος

Έχει αποδειχθεί από μελέτες ότι ο λιναρόσπορος βοηθάει στην μείωση της κατάθλιψης. Είναι πλούσιο σε ω-3 λιπαρά οξέα, που βελτιώνουν την διάθεση μας και την ποιότητα του ύπνου. Προσθέστε 2 κουταλιές λιναρόσπορο στην σαλάτα σας ή στο φαγητό σας.

Από την Αντιγόνη Θάνου

Διαβάστε ακόμα:Αυτές είναι οι τροφές για καλή μνήμη!

Keywords
Τυχαία Θέματα