3 λάθη που ίσως κάνεις με την ενυδατική κρέμα σώματος

Τόσο σημαντική όσο η ενυδατική προσώπου, η κρέμα σώματος είναι η κίνηση που λαχταράει η επιδερμίδα σου μετά το ντους καθώς αφενός αναπληρώνει τα επίπεδα υδάτωσης και παράλληλα “κλειδώνει” τους ενυδατικούς παράγοντες στο εσωτερικό της, εξασφαλίζοντας έτσι την ελαστικότητα και την απαλότητά της.

Η εφαρμογή της κρέμας σώματος είναι μια απλή διαδικασία και δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από ιδιαίτερες οδηγίες, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν και εδώ κάποια λάθη που μπορεί να κάνουμε και να μην χαρίζουν στην επιδερμίδα μας το 100% της φροντίδας που χρειάζεται. Σε σχετική συνέντευξη

που έδωσε στο WhoWhatWear, η γνωστή δερματολόγος του Beverly Hills, Naissan O. Wesley, εξήγησε ποια είναι αυτά τα λάθη και πώς μπορείς να αξιοποιήσεις με τον καλύτερο τρόπο τα “προσόντα” της αγαπημένης σου ενυδατικής σώματος.

“Χρησιμοποιείτε καθημερινά μια κρέμα σώματος”, λέει στη συνέντευξή της η ειδικός. “Η ιδανική στιγμή για να την απλώσετε είναι μέσα σε 3 με 5 λεπτά μετά το ντους- έτσι βοηθάτε τη σύνθεση να κρατήσει την υγρασία στο εσωτερικό της επιδερμίδας αλλά και να επανορθώσει τον επιδερμιδικό φραγμό που μπορεί να διαταράχτηκε από το σαπούνι ή το προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε”.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FENTY SKIN (@fentyskin)


Όσο για τα λάθη που μπορεί να κάνουμε με την κρέμα σώματος, η Dr. Wesley εντόπισε τρία σημεία: “Δεν απλώνετε αρκετό προϊόν” λέει η ειδικός και εξηγεί: “Φυσικά δεν χρειάζεται να αδειάσετε ολόκληρο το μπουκάλι στο σώμα σας, αλλά φροντίστε να απλώνετε μια γενναιόδωρη ποσότητα κάθε φορά”.

Επίσης, έχει σημασία να ενυδατώνεις το σώμα σου από την κορυφή μέχρι τα νύχια, κυριολεκτικά: “Έχω διαπιστώσει πως οι περισσότερες γυναίκες απλώνουν την ενυδατική στο πάνω μέρος του σώματός τους και ξεχνάνε τα πόδια τους– σιγουρευτείτε πως ενυδατώνετε κάθε εκατοστό του σώματός σας”, συμβουλεύει η δερματολόγος.

Τέλος, η ειδικός τονίζει τη σημασία να επιλέγεις με προσοχή την κρέμα σώματος που χρησιμοποιείς: “Επιλέξτε ένα προϊόν που περιέχει θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ενυδατικούς παράγοντες, που θα κρατήσουν την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη για ώρα”, λέει η Wesley και προσθέτει: “Προσωπικά προτιμώ να χρησιμοποιώ συνθέσεις μινιμαλιστικές, με συστατικά φυσικής προέλευσης. Συστατικά όπως το shea butter, έλαια ψυχρής έκθλιψης, έλαιο borage, και λιπαρά οξέα όπως τα ceramides, αποδεδειγμένα προστατεύουν τον πολύτιμο επιδερμιδικό φραγμό. Επιπλέον, τα τοπικά αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που προκαλούνται από τον ήλιο και τις περιβαλλοντικές επιθέσεις, ενώ τα πεπτίδια υποστηρίζουν τη φυσική παραγωγή του κολλαγόνου, απαραίτητου για την ελαστικότητα και τη νεανικότητα του δέρματος”.

Ψάχνεις την ιδανική για σένα ενυδατική σώματος; Μείνε συντονισμένη στο Fay’s Book, έρχεται ρεπορτάζ με τις καλύτερες προτάσεις της αγοράς!

Cover photo: Instagram/cassandra.cadwell

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Kate Hudson: Αυτό είναι το προϊόν skincare που χρησιμοποιεί περισσότερο από όλα!

Ο hairstylist της Kourtney Kardashian μιλάει για την μεγάλη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της reality star

Το TikTok έχει πάθει εμμονή με αυτό το skincare hack για δροσερή, φωτεινή επιδερμίδα!

Keywords
Τυχαία Θέματα