200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 -Ο πλανήτης γεμίζει με την ελληνική σημαία

Οι φετινοί εορτασμοί για την 25η Μαρτίου και την επέτειο για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση έχουν αρχίσει εδώ και λίγες ημέρες.

Η γαλανόλευκη σημαία μας γεμίζει τον πλανήτη… Από τη Σαντορίνη και την Αφρική, μέχρι μια σειρά από εμβληματικά κτίρια που όλοι μας γνωρίζουμε και κάποιοι έχουμε επισκεφτεί, όπως η είναι η Όπερα του Σίδνεϋ.

Η ελληνική σημαία της Σαντορίνης είναι για Ρεκόρ Γκίνες

Με πρωτοβουλία μίας ομάδας από το νησί

μας που έχει υμνηθεί όσο κανένα για τις ομορφιές του σε παγκόσμια επίπεδο, κατασκευάστηκε ελληνική σημαία μεγέθους 1.500 τετραγωνικών μέτρων, με στόχο να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες!

Η γιγαντιαία σημαία θα αναρτηθεί την 25η Μαρτίου για την ανάδειξη της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και κόστισε 7.000 ευρώ.

Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από τις χορηγίες θα έχουν φιλανθρωπικό σκοπό, αφού θα διατεθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη -συγκεκριμένα θα δωθούν δωροεπιταγές για την αγορά τροφίμων.

Σε ανάρτησή τους οι διοργανωτές αναφέρουν: “1500 τ.μ!!!! η σημαία μας αντί για 1350 τ.μ. Είναι πραγματικότητα, είναι αλήθεια! Η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο είναι γεγονός και θα κυματίσει στον καταγάλανο ουρανό της Σαντορίνης μας. Η σημαία μας, η σημαία των Σαντορινιών και όλων των Ελλήνων είναι 1500 τ.μ.”. (Πηγή: neasantorinis.gr)

Σημαία 4.000 τ.μ. τοποθέτησε στον Υμηττό ο Δήμος Γλυφάδας

Η μεγαλύτερη σημαία -οκτώ φορές πιο μεγάλη από αυτήν που είχε τοποθετηθεί την 28η Οκτωβρίου- κυματίζει από σήμερα στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. Από κάτω έχει μπει ειδικό προστατευτικό γαιόπανο, ώστε να διατηρηθεί η σημαία σε καλή κατάσταση και να μπορέσει να παραμείνει εκεί για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι ορατή από παντού και το βράδυ φωτίζεται.

«Η Σημαία μας. Όπως λέει ο ποιητής, «όπου σ’ αντικρίζω, με λαχτάρα σταματώ, υπερήφανα δακρύζω, ταπεινά σε χαιρετώ». Η ελληνική σημαία θα κυματίζει πάντοτε ψηλά. Για να θυμίζει ότι χάρη στον αγώνα και στις θυσίες των Ηρώων του ’21 η πατρίδα μας είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Και προσθέτει: «Στη Γλυφάδα μας, σήμερα, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, βάλαμε τη σημαία μας στο πιο ψηλό σημείο του Υμηττού. 4.000 τετραγωνικά, η πιο μεγάλη που έχουμε βάλει ποτέ. Για να είναι ορατή από παντού. Εκεί θα μείνει για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, τιμώντας τους άνδρες και τις γυναίκες που έδωσαν και κέρδισαν τον αγώνα για τη λευτεριά. Χρόνια πολλά Ελλάδα».

Ο Δήμος Γλυφάδας ευχαριστεί για τη συνεργασία την ελληνική εταιρεία «Ζαμπούρης Α.Ε.», η οποία κατασκεύασε τη σημαία και ανέλαβε το ήμισυ του κόστους. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Δήμου μας για την πολύ μεγάλη και δύσκολη προσπάθεια που καταβλήθηκε. Η πόλη της Γλυφάδας και οι κάτοικοί της τιμούν την Επανάσταση του 1821 και σκεπάζουν τη μνήμη των αγωνιστών της με την ελληνική σημαία υψωμένη σε κάθε σπίτι.

Η ελληνική σημαία των 1600τμ από τους Έλληνες της Αφρικής

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, η ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Νοτίου Αφρικής γιόρτασε τη 200ή επέτειο από την Επανάσταση του 1821 με την κατασκευή μιας γιγάντιας υφασμάτινης ελληνικής σημαίας.

Η επιφάνειά της είναι 1600 τ.μ., ακολουθήθηκε η τεχνική με τη μεγέθυνση φωτογραφίας σε διαστάσεις ανάλογες προς το φυσικό μέγεθος του Mνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, καθώς και με τη σύνθεση του «Τραγουδιού της Ελευθερίας» και τη συνοδευτική χορογραφία από νεαρούς ομογενείς.

Η χειροποίητη σημαία ράφτηκε σε χώρο 100 χιλιόμετρα έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ, από δεκάδες ομογενείς και παιδιά για περισσότερο από 2 μήνες.

Φωταγώγηση εμβληματικών κτιρίων στα χρώματα της ελληνικής σημαίας για την 25η Μαρτίου

Με αφορμή τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση θα… ντυθούν στα γαλανόλευκα μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια του πλανήτη. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης και της επικοινωνίας των Ελλήνων πρεσβευτών με τις τοπικές αρχές.

Η Βουλή της Ρουμανίας θα φωτιστεί σήμερα στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, τιμώντας τα 200 χρόνια από την κήρυξη του Αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία.

Αυτό έγινε γνωστό ύστερα από την ομιλία του ομογενή βουλευτή και προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Γαβριήλ Ντράγκο Ζησόπουλου, στο ρουμανικό κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Το Σαν Φρανσίσκο για να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που θα οδηγήσουν στη φωταγώγηση του Δημαρχείου με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου, μια πρωτοβουλία της Ενωμένης Ελληνοαμερικανικής Εταιρείας (UHAS) που εκπροσωπεί Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και του Τάσο Ζωγράφου, Προέδρου Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS)

Η απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας να φωταγωγήσει με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας την Όπερα του Σίδνεϊ προκάλεσε θετικά σχόλια και ρίγη συγκίνησης. Η Πρωθυπουργός, Gladys Berejiklian, ευχαρίστησε τους Ελληνοαυστραλούς για τη συνεισφορά τους στην Πολιτεία και τόνισε τη σημαντική επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Πολωνία δέχτηκε επίσης την πρόταση. Σε ψήφισμά της η Βουλή σχετικά με την 200η επέτειο της ελληνικής επανάστασης, αναφέρει: «Η Ελληνική Επανάσταση ενέπνευσε τις εξεγέρσεις πολλών ευρωπαϊκών εθνών και η απόλυτη επιτυχία της απέδειξε ότι η ελευθερία μπορεί να κερδηθεί ακόμα και όταν οι αντικειμενικές συνθήκες προμηνύουν την ήττα. Η ελληνική δοκιμασία στον αγώνα για ένα ανεξάρτητο κράτος – μια νικηφόρα δοκιμασία – αποτέλεσε έμπνευση για άλλα καταπιεσμένα έθνη. Η Πολωνία θυμάται ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που αναγνώρισε την ανεξαρτησία της, όταν αναγεννήθηκε μετά από 123 χρόνια διαμελισμού. Σήμερα, μπορούμε να επαναλάβουμε με υπερηφάνεια το σύνθημα του κοινού μας ήρωα του 20ου αιώνα, του Γεωργίου Ιβάνωφ-Σαïνόβιτς, ο οποίος την ώρα της εκτέλεσής του φώναξε: “Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Πολωνία”».

Επίσης μια σειρά εμβληματικών σημείων στο Οντάριο του Καναδά, θα φωταγωγηθούν στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, σήμερα και αύριο για να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, όπως η πρόσοψη του Δημαρχείο Τορόντο, οι καταρράκτες του Νιαγάρα και του CNTower στο Τορόντο.

Η ξεχωριστή διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από το 1821 από το Greektown στο Σικάγο

Μέσα από τη σελίδα του Greektown στο Facebook την 25η Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει ο εορτασμός για τα 200 χρόνια με μια ξεχωριστή συμμετοχή: Η Γλυκερία θα τραγουδήσει το «Να’ τανε το 21», το τραγούδι που μιλάει για την αρχή της Επανάστασης των Ελλήνων.

Επίσης θα παρουσιαστεί η ιστορία της ελληνοαμερικανικής κοινότητας του Σικάγου με προσωπικές ιστορίες και φωτογραφικό υλικό από Έλληνες μετανάστες, καθώς και οι παρελάσεις και οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου τα τελευταία 126 χρόνια αλλά και φωτογραφίες ή βίντεο από όσες οικογένειες το επιθυμούν με προσωπικές τους σιγμές από περασμένους εορτασμούς.

Με την αφορμή των 200 χρόνιων το Greektown δημιούργησε για όλο τον Μάρτιο το πρόγραμμα Greektown Shopper’s Reward προσφέροντας δωροκάρτα αξίας 50 δολαρίων σε όσους ξοδέψουν 200 δολάρια στα εστιατόρια της περιοχής του Greektown -Δημιουργήθηκε το 1900 και βρίσκεται κοντά στην περιοχή γνωστή ως Delta, μεταξύ των οδών Χάρισον και Πολκ και από το Χάλστεντ έως την Λεωφόρο Μπλου Αϊλαντ (Πηγή: greektownchicago.org)

Μια ματιά ακόμη:

House of Fame: “Λύγισε” η Πένυ Μπαλτατζή-Τι συνέβη;

Γέννησε η σύζυγος γνωστού Έλληνα τραγουδιστή: Η πρώτη φωτογραφία του νεογέννητου γιου του

Η Φάρμα: Η Κυριακή θα τα “βάλει” με την Κάτια-Η κίνησή της που θα σχολιαστεί

Keywords
σημαια, 25η μαρτιου, το νησι, υμηττού, ελλαδα, εταιρεία, μνήμη, συνταγμα, βουλη, επιρροή, facebook, συμμετοχή, delta, μπλου, house, fame, γιου, Λιμάνι του Σίδνεϊ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, www.facebook.com, μεταναστευση στην αυστραλια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, χρονια πολλα, αλλαγη ωρας 2013, μνήμη, βιντεο, χωρες, αφρικη, γλυκερια, εθνικη, ηττα, νησι, προγραμμα, σαντορινη, φωτογραφιες, φωτογραφια, χρωματα, ωρα, αγορα, αφορμη, βιβλιο, βραδυ, βρισκεται, γαβριηλ, γεγονος, γεωργιου, γινει, γιου, γλυφαδα, διαστημα, δημος, εγινε, ευρω, ελευθερια, εμπνευση, επιρροή, επιτυχια, εστιατορια, εταιρεία, ετων, ζωγραφου, ημισυ, θυμιζει, ομιλια, κινηση, κτιρια, λευτερια, ματια, μηνες, μπλου, οκτω, ονταριο, οπερα, παιδια, πολιτεια, πολωνια, ρεκορ, ριγη, συγκεκριμενα, σειρα, συμμετοχή, σπιτι, σχολια, τοροντο, υμηττού, φαρμα, φυσικο, delta, fame, κυριακη, μεινει, ποιητης, θετικα, υλικο
Τυχαία Θέματα