10 τρόποι για να αποφύγετε το φριζάρισμα στα μαλλιά (μέρος β’)

Φθινόπωρο είναι, βροχές θα έχουμε οπότε το φριζάρισμα στα μαλλιά είναι αναπόφευκτο και εκνευριστικό, το γνωρίζουμε. Εμείς σας βρήκαμε 10 τρόπους για να μην αντιμετωπίσετε το ενοχλητικό φαινόμενο. Εσείς δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις συμβουλές.

Χρησιμοποιήστε ξηρά λάδια

Ενώ τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα απλώστε ένα ενυδατικό ξηρό λάδι από τις άκρες προς το μέσο των μαλλιών σας. Όταν πλέον είναι σχεδόν στεγνά και αν θέλετε να τα φορμάρετε χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μικτές τρίχες (πλαστικές και φυσικές) ώστε να σφραγίσετε την υγρασία στα λέπια της τρίχας. Ακόμα καλύτερο

είναι να χρησιμοποιήσετε σίδερο ισιώματος.

Αποκτήστε ωραίους κυματισμούς κάνοντας έναν κότσο

Αν θέλετε ένα wave look αλλά δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι ή σίδερο κάντε μια αλογοουρά ψηλά, στριφογυρίστε την γύρω από τον άξονα της και στη συνέχεια πιάστε την σε έναν κότσο. Αφήστε την να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια λύστε τα μαλλιά σας. Μην τα βουρτσίσετε γιατί υπάρχει περίπτωση να φριζάρουν.

Αν βρέχει απλώστε ένα dry conditioner

Δεν έχει σημασία πόσο καλά έχετε φορμάρει τα μαλλιά σας, αν βρέχει τα ποσοστά υγρασίας είναι ιδιαίτερα υψηλά με αποτέλεσμα το φριζάρισμα να είναι αναπόφευκτο. Έχετε μαζί σας ένα dry conditioner ώστε να ψεκάσετε την επιφάνεια των μαλλιών και να είστε ήσυχες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα χεριών ή σώματος για να «ηρεμήσετε» την αλογοουρά σας

Αν φριζάρει η αλογοουρά σας τρίψτε στις παλάμες σας μικρή ποσότητα κρέμας χεριών ή σώματος και περάστε όλη την επιφάνεια των μαζεμένων μαλλιών σας από το πιάσιμο μέχρι τις άκρες. Το φριζάρισμα θα εξαφανιστεί και η τρίχα θα αποκτήσει λάμψη.

Κοιμηθείτε με ένα μεταξωτό μαντήλι στα μαλλιά

Αν δεν έχετε μεταξωτή μαξιλαροθήκη τυλίξτε τα μαλλιά σας σε ένα μεταξωτό μαντήλι και κοιμηθείτε μ’ αυτό. Δεν δημιουργεί τριβή και κατά προέκταση φριζάρισμα.

Διαβάστε ακόμη:

Το χτένισμα της Meghan Markle που πρέπει να αντιγράψεις με την πρώτη ευκαιρία

Η Gigi Hadid μιλά ανοιχτά για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το βάρος της

Keywords
Τυχαία Θέματα