Ξεχνάτε; Έχετε υψηλή νοημοσύνη, σύμφωνα με έρευνα!

Ξεχνάτε σημαντικά πράγματα; Μπορεί να νιώθετε άσχημα, ότι δηλαδή είστε αφηρημένοι ή ότι δεν προσέχετε και πολύ. Ή ακόμα και αν δεν ξεχνάτε εσείς, μπορεί να έχετε θυμώσει με τους άλλους που ξεχνάνε τι τους έχετε πει.

Έρευνα του Neuron ανακάλυψε ότι το να είναι το μυαλό απών, είναι στην πραγματικότητα μια μορφή νοημοσύνης που δείχνει ότι ο εγκέφαλός είναι συγκεντρωμένος σε πιο σημαντικά πράγματα.

Οι Paul Frankland και Blake Richards του Πανεπιστημίου του Toronto διεξήγαγαν την έρευνα και βρήκαν ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να θυμηθούν

τα πάντα, συχνά τους είναι δύσκολο να πάρουν σημαντικές αποφάσεις. «Είναι σημαντικό ο εγκέφαλος να ξεχνάει τις ασήμαντες λεπτομέρειες και αντ’ αυτού να συγκεντρώνεται σε αυτά που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε αποφάσεις στον πραγματικό κόσμο. Όλοι θαυμάζουμε αυτόν που νικάει στο Trivial Persuit, αλλά η αλήθεια είναι ότι η εξέλιξη διαμόρφωσε τη μνήμη μας όχι για να νικάμε σε ένα παιχνίδι αλλά για να παίρνουμε έξυπνες αποφάσεις», αναφέρει ο Richards.

Άλλος ένας τρόπος ερμηνείας αυτών των ευρημάτων είναι ο όρος «ανταγωνιστικά δεδομένα». Το να έχετε πολύ πληροφορία στο κεφάλι σας που πρέπει να κάνετε προσπάθεια για να θυμηθείτε, σας κάνει να χάνετε την συγκέντρωσή σας. Πάντως, με την πληροφορία πλέον διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού, δεν αξίζει να αποθηκεύετε άχρηστη γνώση, εκτός και αν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον.

«Αντί να αποθηκεύουμε άχρηστες πληροφορίες που μπορούν να αποθηκεύουν και τα κινητά μας, ο εγκέφαλός μας πρέπει να ελευθερώνεται για να αποθηκεύσει αναμνήσεις που είναι σημαντικές για εμάς», προσθέτει ο Richards.

Αυτό το συμπέρασμα βγήκε αφού οι ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα πάνω στην απώλεια μνήμης και στην εγκεφαλική δραστηριότητα ανθρώπων και ζώων. Βρήκαν ότι τα μυαλά που μπορούσαν να αντικαταστήσουν τις παλιές μνήμες με καινούριες, μπορούσαν να προσαρμοστούν σε νέες καταστάσεις πιο γρήγορα και δεν παγιδεύονταν σε παλαιότερες και πιθανώς παραπλανητικές πληροφορίες.

Οπότε, αν ξεχνάτε σημαίνει ότι προσέχετε πιο σημαντικά για σας πράγματα.

Διαβάστε και περισσότερα: Ναι, μπορείτε να ενισχύσετε τη μνήμη σας σε μία ώρα!

The post Ξεχνάτε; Έχετε υψηλή νοημοσύνη, σύμφωνα με έρευνα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα