Βγείτε από την comfort zone σας και αλλάξτε τη ζωή σας

Οι νέες δράσεις και οι νέες συνήθειες βρίσκονται έξω από την comfort zone μας. Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε ζωή!

Οι περισσότεροι από εμάς διστάζουμε να αφήσουμε την comfort zone μας, δηλαδή τη ζώνη της άνεσής μας, όλα όσα έχουμε συνηθίσει να έχουμε, να είμαστε, να κάνουμε. Με λίγα λόγια τη βολή μας. Κάνουμε διαρκώς τα ίδια πράγματα, για να αισθανόμαστε ασφάλεια και να είμαστε σε οικείο περιβάλλον. Από την άλλη, παραπονιόμαστε ότι τίποτε δεν προχωράει, τίποτε δεν αλλάζει. Δυστυχώς, η ζωή δεν

αλλάζει, αν δεν αλλάξουν όσα κάνουμε.

1 Ανακαλύψτε γιατί φοβάστε
Οτιδήποτε διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε, μας ακούγεται σαν ρίσκο, γι’ αυτό και το αντιμετωπίζουμε με δισταγμό. Αυτό όμως μας κρατά συνεχώς πίσω και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως αυτό από μόνο του αποτελεί αποτυχία. Η ανασφάλεια δεν είναι κακό σημάδι, αλλά μια ένδειξη πως κάτι πρέπει να αλλάξει, αρκεί να σχεδιάσουμε την στρατηγική μας.

2 Ξεκινήστε με μικρές αλλαγές
Οι μεγάλες αλλαγές είναι τρομακτικές. Κάντε μία μικρή αλλαγή κάθε εβδομάδα. Γιατί οι πολλές μικρές σταδιακές αλλαγές, είναι εξίσου αποτελεσματικές με μία μεγάλη, που γίνεται μονομιάς. Δεν περιμένουμε από ένα ντροπαλό άτομο να γίνει ξαφνικά επικοινωνιακό. Χρειάζεται εξάσκηση και αυτό θα γίνει με έναν απλό τρόπο. Πώς θα σας φαινόταν να γίνετε εθελοντές σε μια οργάνωση και να αρχίσετε να μιλάτε σε αγνώστους για τον σκοπό της δράσης σας; Έτσι βγαίνετε από το καβούκι σας για έναν καλό σκοπό και νιώθετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

3 Κάντε μια αλλαγή με τα μέσα που διαθέτετε
Διαβάστε ένα διαφορετικό είδος βιβλίου, απ’ ότι συνήθως. Ακούστε ένα νέο είδος μουσικής. Παρακαλουθήστε μία ταινία ή μια εκπομπή που έως τώρα θεωρούσατε ότι δεν θα μπορούσατε να δείτε ποτέ. Ταράξε λίγο τα νερά σας, δοκιμάζοντας κάτι καινούριο.

4 Σκεφτείτε το κακό σενάριο
Τι θα συμβεί αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως περιμένατε; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις και πόσο θα σας επηρεάσουν; Αν οι απαντήσεις σας δεν είναι τελικά και τόσο καταστροφικές για τη ζωή και την καθημερινότητά σας, τότε όλα δείχνουν πως πρέπει να τολμήσετε.

5 Η αποτυχία δεν είναι κακή
Κάθε εμπειρία μας διδάσκει και κάτι, ακόμα και μια λανθασμένη κίνηση. Σκεφτείτε την αυτοπεποίθηση σαν ένα μυ που χρειάζεται εξάσκηση. Όσο πιο πολύ δυναμώνει, τότε περισσότερο εξοικειώνεστε με το φόβο. Πείτε στον εαυτό σας πως ακόμα και αν δεν τα καταφέρετε, θα αποδεχτείτε το γεγονός και θα συνεχίσετε τη ζωή σας έστω και αν χρειαστείτε ένα διάστημα για να ξεπεράσετε την αποτυχία.

Το μυστικό

Το να “ξεβολευτείτε” και να βγείτε από την comfort zone σας, σημαίνει ότι δημιουργείτε μία νέα και διαφορετική προοπτική στη ζωή σας. Σημαίνει ότι ζείτε πέρα από τις συνήθειές σας. Σημαίνει ότι τολμάτε, ότι ανοίγετε τα όριά ας, ότι κάνετε κάτι καινούριο, ότι δεν είστε μόνο όσα κάνατε έως τώρα, αλλά και πολλά άλλα. Δεν πειράζει καθόλου αν νιώσετε περίεργα ή δύσκολα, ή και δυσάρεστα. Πάνω απ’ όλα, θα νιώσετε ότι μπορείτε να κάνετε πράγματα που ποτέ δεν πιστεύατε ότι θα κάνετε και θα γίνετε αυτό που θεωρούσατε ότι δεν μπορείτε να γίνετε.

The post Βγείτε από την comfort zone σας και αλλάξτε τη ζωή σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα