Το τέλειο αντιστρες smoothie

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από το στρες: από βαθιές διαφραγματικές αναπνοές και ασκήσεις χαλάρωσης μέχρι και ψυχοθεραπεία. Μήπως όμως ξεχνάτε να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά;

Οι χυμοί είναι ένας φανταστικός τρόπος για να προσφέρετε αυτές τις θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό σας γρήγορα και εύκολα. Όταν πίνετε ένα φρέσκο πράσινο χυμό μπορείτε να πάρετε μια γενναία δόση ενέργειας. Χωνεύονται γρήγορα και το σώμα σας επωφελείται από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνει.

Το στρες παχαίνει!

‘Όταν έχετε στρες αυξάνεται

η επιθυμία σας για γρήγορο και πρόχειρο φαγητό, για υδατάνθρακες και γλυκά. Πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν να πίνουν χυμούς μείωσαν την επιθυμία τους για ανθυγιεινά γεύματα σύμφωνα με έρευνες. Επίσης, το άγχος εξαντλεί το μαγνήσιο από το σώμα σας, το οποίο είναι απαραίτητο για τουλάχιστον 300 βιολογικές λειτουργίες στον οργανισμό σας, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενέργειας και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Τι πρέπει να περιέχουν οι χυμοίς
Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου. Άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα μαγνησίου είναι οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα φασόλια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, το αβοκάντο, το γιαούρτι, οι μπανάνες, τα αποξηραμένα φρούτα και η μαύρη σοκολάτα.

Νερό καρύδας: Περιέχει μέταλλα που βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των επιπέδων των ηλεκτρολυτών που σου παρέχουν ηρεμία.

Μπανάνες ή αβοκάντο: Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, σε τρυπτοφάνή, ένα αμινοξύ που παρέχει ηρεμία. Η τρυπτοφάνη μετατρέπεται με τη βοήθεια της Β6 σε σεροτονίνη, η χημική ουσία του εγκεφάλου που ενισχύει τη διάθεσή σου και σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα.

Smoothie: Aβοκάντο με δυόσμο

Για 1 ποτήρι
Θα χρειαστείτε:
8 φύλλα φρέσκο δυόσμο
3 φέτες αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι φρέσκο, χοντροκομμένο μάραθο
1/2 χυμό ανανά (όχι σιρόπι)

Πώς θα το φτιάξετε
Κόψτε το μάραθο και τα φύλλα δυόσμου. Ρίξτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα. Μπορείτε να το πιείτε με παγάκια ή χωρίς.

Το μυστικό

Το αβοκάντο έχει περισσότερο κάλιο από μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα. Ο μάραθος είναι χωνευτικός και επιδρά κατευναστικά. Ο δυόσμος θα σας τονώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα