Τι τύπο δέρματος έχετε;

Το δέρμα διαθέτει ιδιότητες που είναι απαραίτητες για την επιβίωση του οργανισμού, έτσι θα πρέπει να επιλέγονται προϊόντα ομορφιάς κατάλληλα για τον τύπο και την ποιότητα του δέρματος σας. Ο καλύτερος τρόπος για να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς είναι να αναγνωρίσετε τον τύπο δέρματος που έχετε.

Ποιος είναι ο τύπος δέρματος

Υπάρχουν 5 τύποι δέρματος: Κανονικό, Ξηρό, Λιπαρό, Μεικτό και Ευαίσθητο, το καθένα με τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

1 Κανονικό δέρμα
Φαίνεται καθαρό, λείο, έχει καλή κυκλοφορία και δείχνει απόλυτα υγιές.

Ακόμα και χωρίς φροντίδα, θα φαίνεται όμορφο ακόμη και στην προχωρημένη ηλικία.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα για να έχει επαρκή ενυδάτωση και να αποτραπεί η πρόωρη γήρανση.
Καθαρίστε το δέρμα σας πρωί και βράδυ, εφαρμόστε θρεπτικό ορό προσώπου και στη συνέχεια ενυδατική κρέμα.
Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με peeling μια φορά την εβδομάδα και απολαύστε την αίσθηση που χαρίζει το υγιές και αναζωογονημένο δέρμα.

2 Ξηρό δέρμα
Είναι ορατά ξηρό, τεταμένο και έχει τραχιά υφή. Συχνά ξεφλουδίζει και έχει φαγούρα. Είναι πιο επιρρεπές στο σχηματισμό ρυτίδων.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Η ξηρή επιδερμίδα χρειάζεται ειδική φροντίδα κατά την οποία πρέπει να αφαιρέσετε το μακιγιάζ και καθαρίσετε το ξηρό δέρμα με γαλάκτωμα, λάδι ή λοσιόν καθαρισμού χωρίς οινόπνευμα ή άλλα συστατικά που ξηραίνουν το δέρμα.
Για έντονη ενυδάτωση, εφαρμόστε ενυδατικό ορό ή booster με υαλουρονικό οξύ κι έπειτα κάποια θρεπτική κρέμα.
Μία φορά την εβδομάδα απολαύστε περιποίηση με ενυδατική μάσκα προσώπου. Το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και νεότερο.

3 Λιπαρό δέρμα
«Λαδώνει» πολύ γρήγορα και γυαλίζει αρκετά. Χαρακτηρίζεται από διευρυμένους και φραγμένους πόρους. Το make-up κρατάει δύσκολα πάνω του.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Το λιπαρό δέρμα χρειάζεται καλύτερο καθαρισμό και λεπτομέρεια στο ντεμακιγιάζ από ότι σε άλλους τύπους δέρματος. Ιδανικά είναι τα τζελ και οι αφροί ντεμακιγιάζ που ξεπλένονται με νερό.
Επιλέξτε κρέμες χωρίς λιπαρότητα, με ελαφριά τζελ υφή που δεν φράζει τους πόρους.
Χρησιμοποιήστε αρκετές φορές το μήνα ήπιο πίλινγκ προσώπου και μάσκα καθαρισμού.

4 Μεικτό δέρμα
Είναι πιο λιπαρό στην περιοχή της ζώνης T, στις άλλες περιοχές του προσώπου μοιάζει περισσότερο με τον ξηρό τύπο δέρματος.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Για τη φροντίδα του μεικτού δέρματος είναι κατάλληλα τα προϊόντα που δίνουν ματ εμφάνιση στις περιοχές του προσώπου με περισσότερη γυαλάδα και συγχρόνως ενυδατώνουν τις ξηρές περιοχές. Απομακρύνετε τα ίχνη μακιγιάζ και καθαρίστε καλά το πρόσωπο σας δύο φορές την ημέρα. Η σωστή περιποίηση ενοποιεί το δέρμα και χαρίζει υγιή λάμψη.

5 Ευαίσθητο δέρμα
Χαρακτηρίζεται από δυσάρεστη αίσθηση στο δέρμα, συχνή ερυθρότητα ή κάψιμο. Μερικές φορές εμφανίζονται σπυράκια εξαιτίας ερεθισμού.
Για το ντεμακιγιάζ του ευαίσθητου δέρματος χρησιμοποιήστε ήπια προϊόντα όπως αφρό καθαρισμού ή γαλάκτωμα.

Τι προϊόντα να επιλέξετε: Καταπραΰνετε το δέρμα σας με τονωτική λοσιόν, ενυδατώστε το με ελαφρύ ορό προσώπου κι έπειτα εφαρμόστε την κρέμα προσώπου.
Αποφύγετε τα καλλυντικά που περιέχουν οινόπνευμα, τεχνητές αρωματικές ουσίες και άλλα συστατικά που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό. Θα αισθανθείτε τη διαφορά στο δέρμα σας άμεσα.

The post Τι τύπο δέρματος έχετε; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα