Τι θα σας συμβεί όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας

Μήπως ήρθε η ώρα να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας;

Το λεγόμενο «me time», σημαίνει να βάλετε το κινητό σας στην αθόρυβη λειτουργία και να διαβάσετε το βιβλίο σας, να δείτε την αγαπημένη σας σειρά ή τελοσπάντων να κάνετε ό,τι σας χαλαρώνει και σας αποφορτίζει χωρίς να σκέφτεστε τους άλλους και -προπάντων- χωρίς τύψεις. Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας

Γεμίζετε τις μπαταρίες σας
Ωραία η παρέα και να περνάτε ώρες με τους φίλους και την οικογένεια σας, αλλά αυτό είναι χρόνος

που ξοδεύετε με τους άλλους και όχι με τον εαυτό σας, οπότε ουσιαστικά σας αποδυναμώνει την ενέργεια. Όταν είστε μόνοι σας χαλαρώνετε πραγματικά. Γεμίζουν οι μπαταρίες σας.

Κάνετε ό,τι πραγματικά εσύ θέλετε
Πολλές διαφορετικές γνώμες και στον έναν δεν αρέσει αυτό, στον άλλον εκείνο, οπότε ξέρετε ότι είναι πολλές εκείνες οι φορές που συμβιβάζεστε σε μια απόφαση. Κανονίστε μια εκδρομή μόνη σας και πάτε εκεί που πραγματικά θέλετε εσείς και κάντε αυτό που σας γεμίζει. Αξίζει περισσότερο μερικές φορές από ότι να κανονίζετε με παρέα.

Χτίζετε την εμπιστοσύνη με τον εαυτό σου
Πάτε κάπου μόνη χωρίς κάποια φίλη; Αυτό αυτόματα προκαλεί το συναίσθημα του «είμαι απόλυτα υπεύθυνη για τον εαυτό μου». Γιατί όταν είστε με φίλους είναι πιο απλά τα πράγματα. Έχετε πράγματι αυτοπεποίθηση όταν πάτε μόνες σου σε μια συναυλία ή για ποτό και δεν σας νοιάζει. Αυτοπεποίθηση είναι να μπορείτε να κάνετε πράγματα χωρίς να χρειάζεστε πάντα άλλους.

Αναπτύσσετε την συναισθηματική σας νοημοσύνη
Όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας μπορείτε και αναγνωρίζετε τα συναισθήματα που έχετε. Είναι πιο ξεκάθαρα και πιο ευδιάκριτα. Έτσι, όταν συναναστραφείτε με κόσμο, θα μπορείτε ευκολότερα να αναγνωρίζετε τόσο τα συναισθήματα σας, όσο και την πιθανή συναισθηματική νοημοσύνη του άλλου.

Επανεκτιμάτε τους ανθρώπους γύρω σας
Σαν προέκταση του παραπάνω, η μερική «απομόνωση» σας βοηθάει να επαναπροσδιορίσετε τις σχέσεις σας με τους άλλους. Η καθημερινή και συνεχής τριβή με τους άλλους μας κουράζει και πολλές φορές καταλήγουμε να εκνευριζόμαστε με το παραμικρό με τους άλλους. Μείνετε λίγο μόνη, ηρεμήστε και σκεφτείτε τις σχέσεις σας με τους άλλους. Δεςίτε τι πραγματικά αξίζει να κρατήσετε και τι θα ήταν καλύτερο να αφήσετε.

Κάνετε πολλά περισσότερα πράγματα
Όταν είστε μόνη, οργανώνετε γρηγορότερα, τελειώνετε γρηγορότερα και νιώθετε πολύ καλύτερα μιας και έχετε μια λιγότερη έγνοια στο κεφάλι.

Το μυστικό

Ο χρόνος για τον εαυτό σας είναι ό,τι χρειάζεστε για να συνδεθείτε με τις ανάγκες σας. Είναι ο χρόνος για να σκεφτείτε τι θέλετε και τι δεν θέλετε στη ζωή σας.

The post Τι θα σας συμβεί όταν αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα