Σας έχει γίνει εμμονή η ανάγκη για επιβεβαίωση;

«Κανένας δε θέλει συμβουλές, μόνο επιβεβαίωση», John Steinbeck

Η επιβεβαίωση είναι ανθρώπινη, πολλές φορές ίσως να μοιάζει και αναγκαία, μπορεί όμως πολύ εύκολα να αποβεί καταστροφική.

Αρκετοί από μας, λόγω ανασφάλειας, επιζητούμε την επιβεβαίωση λες. Είναι ψυχοφθόρο και άδικο για τον εαυτό μας να μην έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και να αναλωνόμαστε σε ατέρμονες συζητήσεις με σκοπό την επιβράβευση. Η συνεχής ανάγκη για επιβεβαίωση από τους άλλους είναι, στην ουσία, σαν να λέμε στον εαυτό μας πως η γνώμη των άλλων για εμάς είναι

σημαντικότερη και εγκυρότερη από αυτήν που εμείς οι ίδιοι έχουμε για τον εαυτό μας. Η κατασπατάληση χρόνου και ενέργειας, στην περίπτωση αυτή, είναι τεράστια, τα δε αποτελέσματα σχεδόν πάντα ανεπαρκή καθώς μόνο προσωρινή ανακούφιση παρέχουν…

Τι μπορείτε να κάνετε:

Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας
Δείτε τα θετικά σας στοιχεία και αξιολογήστε τα σε σχέση με τα αρνητικά. Προσπαθήστε να μη αδικείτε τον εαυτό σας και να εκτιμάτε τις προσπάθειες και τους καρπούς των κόπων σας.

Βάλτε εφικτούς στόχους
Μη βασανίζετε τον εαυτό σας και μη ζητάτε παράλογα πράγματα από σας. Ποτέ δε θα πάτε στο δέκατο σκαλί αν δεν ανέβετε τα πρώτα εννιά. Προσπαθήστε καθημερινά να εξελίσσεστε αλλά με ρεαλιστικούς στόχους. Επίσης, να θυμάστε ό,τι κάνετε γίνεται από σας μόνο για σας. Η εσωτερική δύναμη που αντλείτε να προέρχεται εξ ολοκλήρου από τον ίδιο σας τον εαυτό. Δεν χρειάζονται εύσημα επιβεβαίωσης, ούτε και ιδανικοί τρόποι αλλαγής διαμορφωμένοι από άλλα πρόσωπα.

Αποδεχτείτε τον εαυτό σας
Τόσο για την εξωτερική του εμφάνιση όσο και για τον χαρακτήρα σας. Αγαπήστε τις ανασφάλειές σας σήμερα κιόλας. Αποδεχτε΄θτε την ύπαρξή τους και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε τες ως προνόμιο αποκλειστικά δικό σας και όχι ώς εμπόδιο.

Κάντε πέρα τους τοξικούς ανθρώπους
Άνθρωποι που έχουν τη διάθεση να σας πληγώνουν άσκοπα πρέπει να τους απομακρύνετε ακόμη κι αν είναι στενοί συγγενείς.

Ζητήστε τη βοήθεια ενός ψυχολόγου
Αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας και ζητήστε την αρωγή ειδικού.

Το μυστικό

Όσο πιο ώριμος είναι κάποιος ψυχικά, τόσο λιγότερο αισθάνεται την ανάγκη να ταιριάξει με άλλους ανθρώπους, ομάδες ή καταστάσεις και τόσο περισσότερο ανεξάρτητος γίνεται. Ή, για να χρησιμοποιήσουμε τη φράση του Χόρχε Μπουκάι, τόσο περισσότερο «αυτοεξαρτώμενος» γίνεται, με την έννοια ότι εξαρτάται όλο και περισσότερο από τον ίδιο τον εαυτό του και δεν εξαρτάται από το με ποιον είναι ζητώντας την επιβεβαίωσή του.

The post Σας έχει γίνει εμμονή η ανάγκη για επιβεβαίωση; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σας,sas